Свързани новини

01.06.2021 14:56

Турция може да разработи собствена ваксина срещу К19 до края на годината

Видян 1843 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Турция очаква да разработи собствена ваксина срещу новия коронавирус до края на 2021 г.. Това заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган в телевизионно обръщение след заседание на кабинета на министрите на републиката, предава Анадолската агенция.

Държавният глава също така обяви облекчаването на редица ограничителни мерки, въведени от властите като част от борбата срещу разпространението на COVID-19.

По думите му от утре кафенетата, ресторантите, чайните, увеселителните паркове и подобни места ще могат да работят от 7 до 21 часа, с изключение на неделя.

Държавният глава добави, че през юни ограничението за напускане на дома в Турция ще бъде в сила от 22:00 до 05:00 часа през делничните и съботните дни. Пълно неделно блокиране ще остане в сила.

Преди това ограниченията включваха комендантски час в делничните дни от 21:00 до 5:00 ч. и забрана за излизане през почивните дни от 21:00 ч. в петък до 5:00 ч. в понеделник.

Разрешени са сватбени церемонии на закрито и на открито, при спазване на подходящи предпазни мерки, каза президентът Ердоган.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп