Служебният вътрешен министър Бойко Рашков е изнасял класифицирана информация. Заради това е отнет и допускът му, заяви пред журналисти освободеният от поста зам.-председател на ДАНС Недялко Недялков, предаде бТВ. Той обаче не каза каква точно.  Припомняме, че Рашков е бил с отнет достъп до класифицирана информация, което обаче е станало поради напускане на бюрото по СРС. С назначаването за министър той отново го е получил.


Недялков отиде в агенцията, за да търси обяснение защо е махнат от поста си. Според него това е направено целенасочено. Той заяви, че ще потърси правата си в съда и ще заведе дело за незаконно отстраняване.


Недялко Недялков бе категоричен и че не са подслушвани политици. Това е показала вътрешната проверка, от която доклад вече бил даден на премиера Стефан Янев и президента Румен Радев.


В момента в службата тече проверка на бюрото за контрол над СРС. Недялков потвърди, че се познава с шефа на бюрото Илко Желязков и е бил на негов рожден ден.


Той прогнозира още кадрови рокади в ДАНС и службите заради "метода и стила на работа". Не знае обаче какви точно ще са те.


 Снимка: бТВ