Свързани новини

01.06.2021 14:46

Бутат "подпорната стена" на Алепу на мъжа на Ек. Захариева и инвеститор с над 1,5 млрд.лв. поръчки от старата власт

Видян 9049 пъти | Коментари 5
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Екоминистърът Асен Личев разпореди по най-бързия начин да бъде издадена заповед Алепу и Карадере да бъдат обявени за защитени зони, а недовършеният хотел на плажа Алепу – съборен, обяви самият Личев в  Здравей, България. Припомняме, че проектант на обекта, обявен лично от него за „подпорна стена”, а после за „къщичка за птички” е съпругът на бившия външен министър Екатерина Захариева. Инвеститор пък е един от фаворитите за обществени поръчки при кабинетите на Борисов – Главболгарстрой, с джакпот над 1,5 млрд.лв.
Министър Личев съобщи също, че за Карадере, община Бяла, неотдавна предшественикът му Ревизоро е пуснал за обсъждане „концептуален проект“ за застрояване.

Ситуацията на Алепу определи като „престъпно смешна“, заради това, че появилият се миналата година хотел там е представян като „подпорна стена“, а за такава трябва съвсем различно съоръжение. Който го е построил този хотел, той трябва и да го разруши, заяви министърът, опирайки се на законовите наредби на МРРБ и ДНСК. Именно от него трябва първо трябва да се търси и отговорност.
Екоминистърът “хвърли ръкавица” и към Басейнова дирекция и РИОСВ. Изказа подозрението си, че са извършили служебно престъпление при издаването на разрешително за „подпорна стена“.
Припомняме, че в края на април Главболгарстрой формално се оттегли от проекта Алепу Вилидж. Като мотив посочи „негативната кампания и отрицателен обществен отзвук“.
Преди дни Агенцията за държавна финансова инспекция започна проверка в МОСВ заради дефицит от 10 млн. лв. в бюджета на финала на Ревизоро. А при така наречения ПУДООС с бюджет от 74 милиона лева е установен дефицит, т.е. липса/недостиг от 24 милиона, обясни Личев. По темата коментира също, че е заварил изхарчен бюджет, който възнамерява да ревизира. “Заварих и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 мега крадец 01.06.2021 18:01

    Мутрата си направи държава на мафията и всички усуквали се около този мега крадец 12 г трябва да бъдат разследвани и най-строго съдени за милиардите изтекли на халост и в определени джобове и сметки за сметка на целокупния български народ, който изостава дори от Румъния с 40% по жизнен стандарт, въпреки че преди Борисов България беше по-добрата

  • 004 GS rider 01.06.2021 16:52

    Грозна история, бетон, арматура, огради, багери, тръби и за калпак на всичко брутални цени!!!

  • 003 Anonimen 01.06.2021 15:30

    Предизборни кьорфишеци...Обадете се като я бутнат тази т.н.подпорна стена.

  • 002 Anonimen 01.06.2021 14:30

    Ама как така я бутат???Ma това вече е пълзящ преврат срещу светиня МУ? Мчи ТОЙ колкоту ВЕЦа, магистрали, подпорки, къщи за тъщи,нови сметища ... е построил, вий не можете да ги бутнете цял век, а имате само 40дни. И освен тва, Он че се върне на бел кон,ша знайти!После да не ви бият случайни наркомани,както се случи с един оня ден.Случайно е било, нали така? ТОЙ повни фсичко!Може и ръка да МУ цаливате, но прошка нема да ви бъде дадена.

  • 001 АкАдемик по антропологика на политикономиката на Земното Кълбо 01.06.2021 10:43

    Ама как така я бутат??? Аз имам платена резервация за две седмици за две стаи за петзвездния Хотел "Подпорната стена" ?!?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да се почувствате под напрежение

Днес може да се почувствате под напрежение от