Свързани новини

31.05.2021 12:30

Нетаняху за предложеното ново правителство: Опасност за сигурността на Израел

Видян 1135 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Израелският премиер Бенямин Нетаняху предупреди, че предложеното ново правителство на единството би представлявало "опасност за сигурността" на страната, предаде ВВС. Той призова десните политици да не подкрепят споразумението, след като ултранационалистическият лидер Нафтали Бенет заяви, че партията му ще участва в преговорите за съставяне на управляваща коалиция, предаде БНР.


Центристкият политик Яир Лапид трябва до сряда да състави новото коалиционно правителство. Ако успее, това ще сложи край на управлението на най-дългогодишния премиер на страната.


71-годишният Нетаняху, който е изправен пред сериозни обвинения в корупция и може да влезе в затвора, не успя да спечели решително мнозинство на общите избори през март. Той е на власт от 12 години. Нетаняху обвини Нафтали Бенет, че "заблуждава общественоста" и извършва "измамата на века" - препратка към предишните публични обещания на лидера на партия Ямина да не обединява сили с Яир Лапид.


По-рано израелски медии съобщиха, че съгласно предложените условия на споразумението, 49-годишният Нафтали Бенет ще замени Нетаняху като премиер, а по-късно ще отстъпи поста на 57-годишния Лапид. Договорката все още не е официално потвърдена.


Предложената коалиция ще обедини фракции от дясно, ляво и центъра на израелската политика.


Макар политическите партии да нямат много общо, те са единни в желанието си да видят, че времето на Бенямин Нетаняху като премиер приключва.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева