Свързани новини

31.05.2021 11:25

Евродепутатите от ГЕРБ/СДС се оплакаха от служебния кабинет на ЕП и ЕК

Видян 1732 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Евродепутатите от ГЕРБ/СДС в Европейския парламент Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Асим Адемов, Ева Майдел, Емил Радев и Александър Йорданов изпратиха писмо до своите колеги и до еврокомисарите, в което заявяват, че служебното правителство действа като предизборен екип на президента Румен Радев за предстоящите през есента избори за държавен глава, предаде БНР.

"Методите, които използват, са същите като тези, използвани от комунистическата полиция, когато репресират политическите си опоненти", подчертават те.

В писмото евродепутатите заявяват, че използваният от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков израз "бивши хора“ е бил употребяван от комунистическия режим за обозначаване на противниците му, които са били изпратените в трудови лагери или на смърт.

Евродепутатите изразяват притеснения от назначената от Рашков за началник на кабинета му Елена Фичерова, за която твърдят, че е свързана с хазартния бос  Васил Божков и смятат, че е възможно да има зависимости между Божков и кабинета на президента Румен Радев.

В писмото те посочват и заплахата на министър Рашков, че би уволнил журналисти след направено с него интервю по една от  телевизиите.

Пред „Хоризонт“ Асим Адемов заяви:

„Силно сме обезпокоени от тези действия на служебното правителство, които според нас не кореспондират и не са в синхрон с европейските ценности“.
Адемов уточни, че утре българските евродепутати ще имат среща с председателя на парламентарната парламентарната група на ЕНП Манфред Вебер, а в сряда ще заседава цялата парламентарна група.
Реакции на писмото Адемов  очаква в рамките на тази седмица.


 


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 нещастни мизерници 31.05.2021 11:45

    Към момента половината от гербаджийските евродепутати са замесени в корупционни схеми и даже престъпления, напр. Радев. Вероятно в оплакването си са пропуснали да споменат, че шефа им и шайката му, в която влизат и те самите за 12 г управление откраднаха много милиарди, опоскаха и предадоха държавата и наложиха геноцид над народа си с мизерия и липса на здравни грижи. Да не търсят съчувствие и помощ, а да се подготвят за отговорност и наказания

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби