Свързани новини

31.05.2021 09:34

Дайте яснота за зелените вакси-паспорти, зове и туризмът

Видян 3870 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След 19 минути, и туристическият сектор поиска от правителството кампания за разясняване на новите зелени вакси – паспорти . С тях над 400 000 досега имунизирани срещу ковид19 българи се надяват безпрепятствено да могат да пътуват в рамките поне на Европа през лятото.
Сдружението на туроператорите и туристическите агенции Обединение Бъдеще за туризма (ОБТ) и Българска асоциация на туристическите агенции (БАТА) изпратиха писмо до служебния министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и до вътрешния министър Бойко Рашков, в което изразяват своите притеснения във връзка с въвеждането на европейския зелен цифров сертификат в България, който ще важи при пътувания в ЕС, пише ТravelNews. “Молим да ни отговорите дали нашата национална инфосистема е завършена и е в готовност за свързване и дали свързването й с европейската система ще започне след 1 юни”. Павлина Илиева, председател на ОБТ, очаква хаос след 1 юли 2021 г. при пътуванията на в ЕС.
Урсула фон дер Лайен обяви, че дигиталният сертификат ще бъде въведен постепенно от средата на юни, като системата за изследваните, преболедувалите и ваксинираните ще бъде технически готова от 1 юни и страните от ЕС ще могат да започнат да се свързват от средата на юни. Това ще позволи да влязат в експлоатация поетапно, а дотогава е необходимо държавите-членки да завършат националните си информационни системи.
РАИ даде и сроковете за валидност, като най-дълги – 1 г. ще бъдат за ваксинираните с АстраЗенека, а най-вероятно 9 месеца – за Модерна и Пфайзер.
Считано от 1 юни 2021 г. всички нови сертификати за ваксинация, издадени на територията на България, ще бъдат съобразно изискванията на ЕК, съобщиха за TravelNews от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Системата е разработена от държавната фирма Информационно обслужване. Старите сертификати ще бъдат


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 01.06.2021 22:39

    Dr. Bartlett works in the Emergency Room, and he stated that there are very few patients coming in now with COVID, but “I am now seeing more people come in (to the ER) who are having complications from the COVID shot.” And Dr. Bartlett points out that these are mostly younger people who were in excellent health before the shot, since Dr. Bartlett works in Lubbock, Texas, which is a college town.

  • 002 Anonimen 01.06.2021 20:01

    така подписват информирано съгласие хиляди бедни и болни българи без дори да го четат, като ги придумат да участват безплатно като морски свинчета за изпитване на разни нови молекули с неясен край новите търговчета с медицинска или друга дипломка - ей го и шотеков - през ден по тв да лъже, че има лекарства за множествена склероза.Начело на тази банда е д-р Алекс Оскар. Така е и с въпросните агенти, наречени ковид ваксини.

  • 001 Anonimen 31.05.2021 23:17

    гавра и подигравка с хората от ваксаджийските мафиоти

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за