Свързани новини

29.05.2021 17:40

Посолството на САЩ у нас разследва случая с атаката на цех в Пловдивско

Видян 1722 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Посолството на САЩ у нас се извини за инцидента отпреди повече от две седмици, при който американски войници нахлуха въоръжени в производствен цех близо до летище Чешнегирово. В съобщение до медиите от американското дипломатическо представителство заявяват, че са получили информация за инцидента едва вчера, предаде БНР. Уточнява се, че на 11 май американски военни от 173-та въздушно-десантна бригада са провеждали учебна симулация, в рамките на която е трябвало да бъдат овладени и обезопасени сгради на летище Чешнегирово. По време на учението, американските войници са влезли и в сграда до летището, която според тях е била част от зоната за обучение, но в която е имало български цивилни лица, наети от частен бизнес.


"Поднасяме нашите искрени извинения на частното предприятие и служителите в сградата", пишат от американското посолство и добавят, че в момента се провежда задълбочено разследване на причината за тази грешка.


От българското министерство на отбраната също дадоха брифинг по темата.


Служебният министър на отбраната Георги Панайотов определи случилото се в Чешнегирово като очевидно недоразумение и инцидент. Той поднесе извиненията на българската страна, но подчерта, че и американската страна също поднася своите извинения.


Министър Панайотов посочи, че българското Министерство на отбраната и американската страна са готови да обезщетят фирмата, ако има нанесени материални щети.


Пред "Хоризонт" министърът уточни, че досега не са се свързвали със собственика на цеха, а на въпрос, че въпреки извинението, вече има съдебни действия, Панайотов обясни, че всеки има право на това.


Мълчанието по случая в продължение на две седмици служебният министър на отбраната обясни с липсата на докладване. Министерството очаква проверката да приключи до дни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Отче Ваш 30.05.2021 12:30

    Следващия път сащисаните солджъри, дано се объркат и влязат в парламента, знаейки, че те не мислят преди да стрелят, да ни оправят този път ЗАВИНАГИ !!! Съчувствам на нашите подмазвачи преживелите стреса, защото е упражнено психологическо насилие с всяване на страх. А мат‘рялът, да си търси правата в съда, един по един, не колективен иск !!!

  • 003 Чурулик Марийкин 30.05.2021 12:29

    Дали в момента българското правителство не обсъжда кои американски дипломати да обяви за персона нон грата, във връзка с инцидента, или съм сбъркал „държавата“ ???

  • 002 До боклуците от безвремието в Булгаристан 30.05.2021 12:28

    Лельо Херче, месното туземно население на Булгаристан няма нужда от хероинозависимите от управлението ви, и си вземете антуража от тукашния местен слугинаж !!! Go HOME. и си приберете Херо-инята !!!

  • 001 Тихомир Томов 29.05.2021 18:20

    Извиненията в такива случаи се калкулират в долари ........................

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог