Свързани новини

29.05.2021 07:52

Приятелски огън: Американски десантчици атакуваха погрешка цех в Пловдивско (Видео)

Видян 2666 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американски войници атакуваха погрешка производствен цех в Пловдивско и след като го претърсиха и прочистиха, накрая респектираха персонала, предава Нова тв.
Инцидентът, записан от охранителни кaмери, е станал на 11 май,  по време на съюзническо учение в Чешнегирово. Сега собственикът и работниците в предприятието се канят да съдят всички отговорни за излязлото извън рамките си учение.
Фабриката буквално е долепена до военното летище в Чешнегирово, където се е извършвало мащабно учение. Група военни, въоръжени с картечници и автомати, прескачат оградата и нахлуват в цеха, предаде Сега.
Ситуацията е документирана от няколкото охранителни камери, разположени в цеха. Около 13.30 часа седем въоръжени войници прескачат оградата и влизат в цеха за нестандартно оборудване на рафинерии за олио. Първи срещу тях се оказват Георги и Атанас. „Идват насреща с автомати. Аз се обръщам и той вика „Седал! Седал!“. Вдигнах ръце. Той може би казваше на английски да лягаме или не знам какво, ама аз като не разбирам, седнах. Тук имаше платна. Дойдоха до нас. Двама пък влязоха отзад, вътре в съблекалнята. Оттам се върнаха и всички с насочени автомати влязоха в халето”, разказва Георги Нешев, който работи в цеха.
„Беше нещо много страшно! Уплаших се и даже половин час не мога да реагирам. Аз почнах да треперя от страх”, спомня си колегата му Васко.


 


 ВИЖ ВИДЕО ТУК!


ВИЖ ВИДЕО ТУК!


 


Въоръжените войници се разпределили на групи и обходили всички помещения в цеха. Това показват и кадрите от охранителните камери, с които NOVA също разполага. След като извършили  т.нар „прочистване“ на обекта, напуснали сградата. От страх работниците не посмели да се обадят на тел. 112, а сигнализирали собственика, който по това време не бил във фирмата. Той от своя страна отишъл до военното летище, за да потърси обяснение за действията на натовските войници. Посолството на САЩ от своя страна поднесе официалните си извинения.
"Поднасяме нашите искрени извинения на частното предприятие и служителите в сградата", пишат от американското посолство и добавят, че в момента се провежда задълбочено разследване на причината за тази грешка. От българското министерство на отбраната също дадоха брифинг по темата.
„Случаят в Чешнегирово е недоразумение. Инцидентът въпреки това е повече от неприятен, защото показва някакви пропуски", заяви служебният министър на отбраната Георги Панайотов.



 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 29.05.2021 12:50

    Така е при този измисленият-неадекватен президент Джо Байдън,каквито му са действията/некординирани и слугински на КАБАЛАТА/,такива са и реакциите на армията на САЩ в момента-некординирани.Но в други страни това щеше да е абсолутен скандал,изгонване и смяна на целият им съсътав,както и поемане на политическа отговорност от ресорният министър,най-малко.

  • 002 нещо много гнило 29.05.2021 12:27

    Ега ти съюзниците и паpтньоpите, ще ни изтpебят както туpците, само дето ще е заpади гpешка! А са ни наводнили и сме им пpедоставили безплатно теpитоpията си за бази, за които в дугите дъpжави си плащат солено. От дpуга стpана са ни поставили на топа на устата като пушечно месо на техните опоненти

  • 001 Anonimen 29.05.2021 11:34

    On topic: Ще осмели ли някой от политиците ни, като нямаме гражданско общество, да попита натовските братя с КАКВО ни пръскат. Череши, вишни, малини,дюли - всичко оманено! Дъждовната вода е жълто-кафява,пчелите измират от нея. Наскоро четох в американската преса, че истаблишмънта иска от фермерите да намалят продукцията за да се предизвика хранителна криза и повишение цените на хранителните продукти. Прилага ли губернаторът на колонията бг същата политика за хранителна криза?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

стрелец