Свързани новини

29.05.2021 07:15

България отказва квотата си от прокурори срещу корупцията за Кьовеши

Видян 8823 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската прокуратура (ЕППО), ръководена от Лаура Кьовеши, започва работа във вторник, 1 юни, без България да е запълнила квотата си от 10 делегирани прокурори, които да работят на местна почва по делата за крупни злоупотреби с евросредства, предаде euractiv.bg.
До това развитие се стигна, след като европрокуратурата отхвърли 6 от десетте български номинации. След първата порция отхвърлени номинации в средата на април Кьовеши изпрати писмо на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, че очаква нови. Членовете на колегията, председателствана от главния прокурор Иван Гешев, прие писмото й само за сведение и реши да чака решението и за висящите към онзи момент кандидати за български делегирани прокурори.На 7 май станаха ясни окончателните резултати – одобрени са само 4 от десетимата магистрати, предложени от България. Шестима се отхвърлят с мотива, че не отговарят на критериите да заемат длъжността. Оттогава обаче темата не е влизала в дневния ред на прокурорската колегия на ВСС.
България не губи правото си по всяко време да издигне нови кандидатури. Но засега изглежда, че не бърза или не иска да го прави, т.е. не приема за спешна нужда да осигури повече разследващи срещу корупцията.
От държавите от ЕС, които участват в европрокуратурата, само Финландия и Словения не са


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 01.06.2021 10:05

    "България отказва квотата си от прокурори срещу корупцията за Кьовеши" ??? Някой може ли да познае от първият път, защо на Гешев не му изнася тази тема ??? А къде е Европа ??? ... Излиза, че крадените пари от европейските фондове, са бонус за послушание от васалните им правителства ??? Много скоро "недосегаемият прокурор" Гешев ще бъде клиент на Лаура Кьовеши ! Тя доказа, че знае как да се справя с корупцията по високите етажи на властта ! ...

  • 004 Anonimen 30.05.2021 09:57

    Хайде Лаура ,чакаме Мутри - вътре ! И Баце чака !

  • 003 Anonimen 29.05.2021 20:14

    Гешев се страхува и предпочита да саботира участието на български делегирани прокурори в помощ на КЬОВЕШИ

  • 002 Anonimen 29.05.2021 15:58

    Лесно е да се каже 10 честни прокурори. А откъде да ги намерят?Има ли някой в съдебната система да не знае в каква кочина живеем? Нали ако е бил честен е можел и сега може да реагира? Щом се спотайва какъв е извода?

  • 001 Вили Тодоров 29.05.2021 10:57

    Нормално е за един дебеловрат главен прокурор и герберастката измет да не могат да посочат 10 честни и почтени прокурори за разследване на корупцията с европари. Нали целта на цялата герберастка пасмина е не само да оставят с пускане в отпуск на ръководителите на най-важните служби за държавна сигурност с подписа на банкянската сикаджийска мутра, но и да попречат на доказалата себе си румънка да разкрие геребрастките далавери и престъпници. Но вярвам, че няма да им се размине и ще си получат заслуженото. Но апелирам към всички почтени български гласоподаватели да не пускат своята бюлетина за бойковата партия и нейните слуги...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец