Свързани новини

28.05.2021 15:17

България ще дари голямо количество ваксини срещу К19 на Скопие

Видян 1137 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Румен Радев заяви, че България ще дари голямо количество ваксини срещу коронавирус на Скопие, предаде Нова тв.


Държавният глава каза, че се обсъжда идеята държавната помощ в туризма да бъде използвана за безплатни лагери на ученици и студенти от Република Северна Македония в българските планински и морски курорти.


„Да прекарат част от ваканциите си и това да бъде ангажимент на тези хотели, които с държавната поддръжка да осигурят напълно престоя и да имаме някаква образователна, някаква хуманитарна програма. Ако ние успеем това да го постигнем, това всъщност ще бъде най-важната крачка за преодоляване на десетилетната пропаганда и противопоставяне на хората от нашите две страни“, каза Радев.


„Италия подкрепя българската позиция по темата за разширяване на страните от Западните Балкани”. Това каза президентът Румен Радев след среща в Рим с италианския си колега Серджо Матарела. Радев подчерта, че напредък по европейското разширяване ще има при категорични позиции на самите държави кандидати. 


„Обясних много ясно българската позиция - че ще имаме напредък по въпроса на разширяването, когато и самите страни демонстрират ясно, категорично, необратимо тяхната воля за напредък. Това се вижда, това вече си оценява от много европейски лидери. Президентът Матарела е изцяло солидарен с нашата позиция. Всички искаме да видим възможно най-бързо тези страни по техния европейски път, но има ясни критерии за членство, така че всяка страна трябва да покажа, че устойчиво и необратимо ги изпълнява”, посочи той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Данте Алегиери - Ад

Ново издание на Ад в превод на Кирил Кадийски

След поредицата български преводи на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец

Важно е да останете отворени за нови идеи

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и