Свързани новини

28.05.2021 12:15

Дърпани са пари от всички възможни буфери: Финансовият министър

Видян 4022 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вместо да се актуализира бюджетът когато през март става ясно, че ще трябва да се продължат мерките за бизнеса и пенсионерите, започват да се дърпат всички възможни буфери и пера. Още в началото на май с бюджета е имало проблеми. Това коментира финансовият министър Асен Василев на брифинг във ведомството. Думите му дойдоха в отговор на коментарите на бившия премиер Бойко Борисов, според когото ГЕРБ са оставили хазната „пълна“, предаде бТВ.


До 14 май от централния бюджет са изразходени 1,164 млрд. лв., 283 млн. лв – от буфера и 22 млн. лв. от бюджета на Министерството на финансите. Половината от парите от бюджета и всичките от буфера и МФ са за непредвидени разходи, които са предимно COVID мерки. Конкретно тези от финансовото министерство са били нужни, за да може въобще да се покрие мярката „60/40“ през май.


„Друг е въпросът каква част от тези непредвидени разходи са били ефективни. Има непредвидени разходи за църкви, за Фонда на фондовете, 22 млн. непредвидени разходи за БНТ… Да кажем, че част от тях трябва да се случват, но структурно бюджетът към началото на май вече има сериозни проблеми“, посочи Василев.


Така за добавките на пенсионерите през следващия месец пари са намерени отново чрез резервите на ведомствата - в случая по 0,8% от бюджетите за персонал, което няма да се отрази на работещите в министерствата, тъй като има незаети бройки.


Министър Василев отбеляза, че вече целта е да се помага на бизнесите не с


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Тихомир Томов 28.05.2021 22:52

    Това е мнението на 3-те офшорки от днес ..........

  • 003 Anonimen 28.05.2021 21:19

    Да с бюджета се усети ,че има проблем още около 19 април,когато обещаната добавка за Великден от 120 лв.за пенсионерите с минимална пенсия въобще не бе изплатена.А аргументите за това от смешни ,до тъжни- ами пенсията до 300 лв.,не попадала в това условие,ако била 300,01 лв тогава -да.И тези,които получили мин.размер 300 лв.от 01 януари т.г. също нямало да получат!ЕТО СОЦИАЛНАТА ФИЛОСОФИЯ на изтънелия джоб.

  • 002 упpавленски паpадокс 28.05.2021 15:27

    Пpестъпниците и кpадците това умеят най-добpе, да кpадат от всичко и всички. Не случайно на сбиpките си и монолозите си Мутpата pъси само долнопpобни лакаpдии и мутpенски и улични скечове, но никога до сега не е говоpил по същество и истината. Затвоp е най-малкото, което очаква Мутpата и неговата бандитска шайка

  • 001 Anonimen 28.05.2021 13:13

    ГЕРБ са крали отвсякъде и говорят нападателно като ги разкриват,с език на омразата,защото са гузни ,а не могат да безчинстват още.......

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

телец