Свързани новини

27.05.2021 14:30

ЦИК обяви официално партиите за изборите

Видян 1203 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Централната избирателна комисия обяви официално кои партии и коалиции ще борят сили за 46-ия парламент. Общо 18 партии и 9 коалиции ще се борят за места в парламента на изборите през юли. Проверка е установила, че една от партиите, подала документи, няма необходимия брой подписи. Текат проверки за още 3 партии, след което официално те ще бъдат оповестени, предаде Нова тв. Срокът, в който желаещите можеха да се регистрират, изтече вчера. 


До ЦИК са изпратени множество запитвания дали е възможно хората, които са на почивка, да гласуват. На 25 май е изпратено запитване до регионалния министър, която трябва да посочи какви документи ще са необходими на избирателите за временна регистрация в мястото, където ще почиват.  


В ЦИК се проведе и експеримент с гласуването с машина. Установено е, че при интензивна натовареност в секциите, вота си успяват да дадат 75 избиратели за час. Голяма част от гласувалите днес за първи път го правят с машина. На някои от тях е поставена задача да гласуват за партии, които се намират на втора страница, да се връщат и да променят вота си. Идеята на това е била да се симулира забавяне. Такъв експеримент ще се проведе в Доброславци и в Сливница.


„Резултатите от експеримента са умерено оптимистични. На базата на тези тестове, ще излезем с анализ и становище за възможностите да проведем нормални избори”, заяви Цветозар Томов.


Обмисля се в секциите с над 450 избиратели да бъдат поставяни 2 машини, за да се осигури безпроблемното им гласуване.  С една лента могат да гласуват около 750 избиратели, но от ЦИК не изключват вариант тя да трябва да се смени, което ще забави гласуването.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали