Свързани новини

27.05.2021 15:12

БЕХ е на червено с 2,5 млрд. лева, а Топлофикация – София не му дава 1 млрд.лв., които дължи и ще фалира Булгаргаз

Видян 6578 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският енергиен холдинг е „на червено“ с 2,5 млрд. лева, като се трупат дългове с цел решаване на краткосрочните проблеми на губещите дружества в държавната енергетика. До момента не е имало ясна стратегия как пробойните в системата да бъдат запушени, обясни ресорният министър Андрей Живков. Той подчерта, че екипът на Теменужка Петкова по никакъв начин не е дал сигнал за проблемите при предаването на властта.
Напомняме също така, че БЕХ и неговите подразделения като Булгаргаз имат да прибират или са поели общо 1 милиард лева от Топлофикация – София, която не плаща задълженията си. От тях само към Булгаргаз, който е част от БЕХ, борчът е 760 млн., но има и други минуси.
19 минути многократно през последните 3 месеца отправи писмено въпроси към общинското дружество, за да изясним поне на потребителите каква е точната сума на общите задължения към държавата на Топлофикация - София, но така и не получихме отговор.
Нещо повече – мейловете и номерата ни бяха ограничени, за да не можем да се свързваме с пиарите и директорите на дружеството.
Това обаче няма да ни спре. Ще разнищим темата.
Другото най-задължено дружество е ТЕЦ Марица Изток 2 с 580 000 000 лв. борч, което не му пречи да спонсорира, съвместно с Иван Ангелов – Пилето – Градуса, както той сам се похвали, футболния клуб Берое. Защо над 40 млн.лв. на данъкоплатеца от губещото предприятие и за сметка на БЕХ изтекоха в слабия отбор? За милионите на градуса, някои от които източени от пенсиите ни през фондовете, той сам отговори.

Както министърът обясни при ТЕЦ-а основен проблем са вредните емисии. При европреговорите за тях и въглищната енергетика, текли от 2011 г. до 2018 г., България при кабинетите Борисов 1,2 и 3 с ресорни министри Делян Добрев от Кумгейт и Апартаментгейт и Теменужка Петкова, нямаше позиция – пресети се на финала, когато вече


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 27.05.2021 18:24

    Цели 12 г Боpисов лъжеше и кpиеше истината за своята унищожителна кpажба на милиаpди. Почват да излизат умопомpачителни кpажби и незаконно отклоняване на милиаpди. Съд, затвоp и пълна конфискация на откpаднатите милиаpди от Бибитко и кpадливата му шайка под негово pъководство, лусозни имоти у нас и в чужбина, офшоpни и тайни сетки из целия свят!

  • 001 До боклуците от безвремието в Булгаристан 27.05.2021 17:10

    Докато не се чуе песента на АК-47, в кочината Булгаристан никога нищо няма да се оправи !!!

RSS

Най-нови

Зеленски

Без руски език в ефира след 3 месеца: Киев

Забраната за използване на руски език в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

близнаци

Определено интензивен ден

Определено интензивен ден. Ще се опитвате да промените