Свързани новини

27.05.2021 09:32

Коментар на тези престъпници няма да правя: Рашков към бившия шеф на ДАНС

Видян 2145 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вътрешният министър Бойко Рашков отговори на бившия директор на ДАНС Димитър Георгиев, който сподели, че вицепремиерът има отнет достъп до класифицирана информация в срок за три години от 2019г., което обаче е станало поради напускане на бюрото по СРС. С назначаването за министър той отново го е получил.
"Не ме интересува какво говори този човек. Това, което казва, няма никакво значение за функцията, която изпълнявам в момента. И, на последно място, всеки момент ще получи указ си за своето освобождаване (б.р. коментарът бе направен преди официално да бъде сменен – Георгиев). Нататък аз коментар на тези престъпници няма да правя. Вие какво искате - да ги правим герои?", отговори Бойко Рашков пред Дневник.
Той сподели още, че не му е известно да му е отнет допускът, но "както се вижда - всичко е възможно". По Закона за защита на класифицираната информация министрите получават автоматично достъп до държавните тайни по силата на служебното си положение, разясни още Рашков.
"Това как се образуват дела в прокуратурата, мисля, че е ясно на всички. Образуват дела, без да има престъпление, за да могат да вършат някакви действия по разследване. В момента са ме зарили тук от искания във връзка с дела, които са образували, които аз не знам за какво са, има само някакъв номер на дело",
каза още той относно твърденията, че срещу него има образувано дело.
"Те се занимават с чисто политическа дейност. Не го ли виждате? Прокуратурата се занимава с чисто политическа дейност и атакува или членове на правителството, или заместник-министри. Не го ли виждате? И трябва да осветляваме обществото за целите на прокуратурата, която е орган, политически, който обслужва бившото правителството и лично Бойко Борисов", каза още той.
Напомняме, че акцията на прокуратурата в президентството се оказаха незаконни според съда.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева