Свързани новини

26.05.2021 13:55

Шефът на ДАНС: На петия ден съм си прекратил отпуската

Видян 3099 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шефът на ДАНС Димитър Георгиев с първи коментар, след като стана ясно, че служебният премиер Стефан Янев ще предложи той да бъде освободен. Той е категоричен, че премахването му като председател на Агенцията е „неразривно свързано с разкритите руски шпиони в България”.   По повод излизането му в неплатен отпуск Георгиев заяви в отговор на журналистически въпрос, че като чул какво се говори по медиите веднага на петия ден е прекратил отпуската си. Той не отговори защо изобщо е излязъл в неплатен отпуск.



"Работил със със сегашния премиер и при предния служебен кабинет на президента Радев. Единствената разлика оттогава е, че допуснахме грешки. Като това, че в последната година разкрихме мрежи на чужди разузнавания и по-специално последната шпионска мрежа, свързана с Русия", заяви Георгиев.

Първите данни, които служебният премиер е поискал от ДАНС са свързани именно с последния шпионски скандал, разкри досегашният шеф на контраразузнаването. Той обаче отказа да обвини Янев за връзки с мрежата от военни, шпионирали за Русия. Георгиев отказа повече подробности, защото има забрана от прокуратурата.

Притеснително е, че на сегашния вицепремиер Бойко Рашков му е отнет достъпът до класифицирана информация за три години. Изтекоха две и остава още една, а отнемането на допуска не е обжалвано, заяви още уволненият шеф на ДАНС.

Във вторник ДАНС е дала доклад на премиера Янев по вътрешната проверка дали са подслушвани политици. Георгиев обяви, че обвиненията от страна на Атанас Атанасов са несъстоятелни, но не отговори на въпроси дали политици са попадали в СРС-та на агенцията покрай други разработки.

Георгиев недоумявал с какво е уронил престижа на ДАНС, след като агенцията е награждавана от партньорски служби и е допусната в контраразузнавателния Шенген. Благодаря на всички колеги, защото дълги години работихме заедно професионално. Чакам си указа и ще си тръгна с високо вдигната глава, заяви Димитър Георгиев.

Работил съм с пет различни правителства и докато нямаше разкрития по шпионски мрежи нямаше проблем, отговори той на обвиненията, че е изпълнявал политически поръчки.
 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева