Свързани новини

26.05.2021 11:25

Уволниха шефа на ДАНС заради СРС-тата и другите скандали

Видян 5758 пъти | Коментари 6
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Освободиха от длъжност началника на Държавна агенция Национална сигурност (ДАНС) Димитър Георгиев, стана ясно от думите на служебния премиер Стефан Янев след заседание на МС. Той обяви, че предлага на президента Румен Радев да издаде съответния указ. Янев подчерта, че това е "решение от висок обществен интерес". Овакантеното място ще бъде заето от Вальо Тончев, който е дългогодишен служител на Агенцията.
"Предполагам, че предвид повишения медиен интерес към службите не е толкова трудно да дефинираме основите на тези мотиви, но все пак нека още веднъж хората да ги чуят - с поведението си този председател създаде прецедент, с който накърни престижа на службата и създаде основания да се смята, че предприема политически мотивирани действия за една длъжност, която е деполитизирана по закон", аргументира се премиерът.
Той не назова конкретните казуси, но се подразбира, че става дума за подслушването на политици или пък факта, че шефът на ДАНС излезе в 4-месечен отпуск веднага при встъпването в длъжност на служебното правителство, което е световен феномен за шеф на тайна служба. При това в пакет с останалите босове.
Припомняме, че преди седмица гръма скандалът със  специалните разузнавателни средства (СРС), които бяха използвани от службите срещу видни политици у нас, в т.ч. и служебният премиер Янев. Новината дойде от съпредседателя на Демократична България (ДБ) ген. Атанас Атанасов. Той се позова на свой “сигурен източник” и конкретизира, че са


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 26.05.2021 11:41

    Отдавна трябваше да е пътник тази пачавра на банкянския ГЪЗ!

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

рак