Свързани новини

26.05.2021 10:45

Одитният комитет на ББР с нов състав

Видян 2015 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на икономиката промени състава на одитния комитет на Българската банка за развитие.


С решение на министъра на икономиката, в качеството му на упражняващ правата на държавата като едноличен собственик на капитала на Българската банка за развитие (ББР) и съгласно изискванията на Закона за независимия финансов одит (ЗНФО), беше сменен съставът на одитния комитет на Българската банка за развитие (ББР).


Според Устава на банката и ЗНФО одитният комитет е натоварен с отговорността да наблюдава процесите по финансово отчитане в банката, системите за вътрешен контрол и системите за управление на рисковете, както и да дава препоръки относно независимия одит на институцията. Всички служителите на банката са длъжни да указват пълно съдействие на комитета и да му предоставят необходимата информация за изпълнение на контролните му функции, а самият комитет информира за работата си Надзорния съвет на банката и се отчита пред министъра на икономиката за дейността си поне веднъж годишно.


Новите членове на одитния комитет притежават богат международен опит и са утвърдени експерти в частния сектор у нас в сферите на задължителния контрол над кредитни институции и поддържането на прозрачна финансова отчетност, съгласно най-добрите европейски и национални практики и задължителни правила.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Григор Здравков Българска Легия Антимафия, Светла Петрова Алтернативата 25.05.2021. 26.05.2021 11:07

    Григор Здравков Българска Легия Антимафия, Светла Петрова Алтернативата 25.05.2021. https://www.facebook.com/grigor.zdravkov/videos/4001504289933638/?t=0 Относно Министъра на финансите Асен Василев. Евгения Константинова Пеева-зам. министър на образованието, Асен Василев-министър на финансите, Николай Денков -министър на образованието са в една и съща фондация-„Заедно в час“ в различно време от 2010 до 2021 г. Кирил Петков – министър на икономиката и Асен Василев са заедно в ФОНДАЦИЯ „ЦЕНТЪР ЗА ИКОНОМИЧЕСКИ СТРАТЕГИИ И КОНКУРЕНТОСПОСОБНОСТ“. Кирил Петков заедно с Николай Денков са заедно в ЦЕНТЪР ПО ПРИЛОЖНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ И ИНОВАЦИИ ФОНДАЦИЯ Асен Василев има отношение към 3 офшорни през годините компания лично и чрез свързани лица. 1„АКСЕЛБЕРТ” Държава ВИРДЖИНСКИ О-ВИ(бр.); Роуд Таун, Тортола; Кларънс Томас Билдинг, п.к. 4649 2 Лессно ЛЛС Държава САЩ; Делауер, Леуес, Съсекс; Квартал 16192 Коустал Хайуей; 3 Невек Капитал Партнърс Лимитед Държава ВИРДЖИНСКИ О-ВИ(бр.); Тортола, Роуд Таун; Квартал Комърс хаус; Уикъмс Кей 1; Законно е, ДА, но дали е логично той да отговаря за публични финанси в държава от ЕС . (Документи) Схемата за фондациата „‘Заедно в час“ е благодарение на „РОД“ и тяхната петиция. Защо се чудите, че американският посланик дефилира по кабинетите им?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей