Свързани новини

26.05.2021 10:30

Северен поток -2 е завършен, няма смисъл от санкции: Байдън

Видян 1420 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският президент Джо Байдън заяви, че строителството на тръбопровода "Северен поток -2" практически е завършено и въвеждането на сакции срещу проекта би било контрапродуктивно за отношенията на Съединените щати с Европа, предадоха Ройтерс и ТАСС. Байдън отбелязва, че тръбопроводът е бил почти напълно завършен, когато е встъпил в длъжност, подчертавайки, че от самото начало е бил против строителството му.   

Проектът предвижда строителство на два газопровода с общ капацитет 55 милиарда кубически метра за година от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия, отбелязва ТАСС. Работата по него беше прекъсната през декември 2019 година, след като швейцарската компания Олсийс се отказа от полагането на тръбите, заради възможни санкции от страна на САЩ. През декември миналата година строителството беше възобновено, като до момента проектът е изпълнен на 95 процента.

На 21 май САЩ добавиха към санкционния си списък 13 плавателни съда и три руски организации, които имат отношение към проекта. Дни преди това държавният секретар Антъни Блинкън посочи, че Вашингтон се отказва от санкции срещу компанията оператор  - Норд Стрийм 2, като по думите му, това решение отговаря на националните интереси на Съединените щати, предаде БНР.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Историк 26.05.2021 11:01

    Като Русия няма втора на света! разбирайте го както си желаете, но нея нито нацистите можеха да я спрат, нито щатските говедари, леещи невина кръв навсякъде по света в името на своите печалби!

  • 001 До боклуците от безвремието в Булгаристан 26.05.2021 10:53

    Даже на човекът с деменцията го схвана най-накрая, обаче нашите борци с Раша още не могат и няма да могат да вденат, а по -скоро ще нахлупят ушанка на Байдън и ще го обявят за полковник от КГБ !!! Сатанинските Античовешки Щати, трябва да бъдат поставяни винаги пред свършени факти. И ще клякат. Ресурсът им не е това, което беше. Но за това се искат политици с топки, а не страхливи плужеци, като нашите пудели !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата