Свързани новини

26.05.2021 09:37

Окончателно: Незаконни са всичките арести след прокурорската акция в Президентството

Видян 4847 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентският съветник по сигурността и отбраната Илия Милушев е бил арестуван незаконно. Това реши административният съд в София. Решението е окончателно. Милушев бе арестуван в кабинета си на 9-и юли миналата година. Според магистратите арестът му е бил в нарушение на Закона на МВР, защото няма данни за извършено престъпление или съпричастност към такова, пише в мотивите си съдът.
Така и трите ареста на 9-и юли миналата година, свързани с акцията на военната прокуратура в президентството, които станаха повод за протестите, се оказаха незаконни. В началото на годината съдът определи и задържането на секретаря на президента Пламен Узунов като незаконно, заради липса на конкретни обстоятелства за арест, а това води до съществено нарушение на правата и процесуалните норми. Друг съдебен състав реши, че задържането на бизнесмена Пламен Бобоков също е незаконно и го определи като произвол от страна на прокуратурата.


Заповедта на прокурора за Милушев е издадена устно на място, което е незаконно.
Акцията на прокурорите и Бюрото по разследване беше мащабно презентирана публично от държавното обвинение. Пресцентърът му публикува и ред стенограми от използвани специални разузнавателни средства по случая. Арестите предизвикаха остра обществена реакция и станаха повод за първия от десетки антиправителствени протести.
„Още не сме обсъждали с моя клиент дали ще заведем дело срещу държавата“, заяви пред бТВ адвокат Атанаска Каракашева, защитник на Илия Милушев.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 срам и позор 26.05.2021 17:58

    Каскета и неговите бухалки непрекъснато се провалят и за това да вадят от тайните си сметки и да плащат за евентуалните дела от потърпевшите от тяхната саморазправа и злоупотреба със служебно положение!

  • 001 Неонацисти в туземната колониална власт, сър! 26.05.2021 11:27

    „Пламен Узунов няма да подава оставка заради нацистките снимки Секретарят на президента по антикорупционни въпроси Пламен Узунов няма да подаде оставка заради снимките, на които е маскиран като Хитлер,“ Румен Радев защити Пламен Узунов за скандалните му снимки https://www.mediapool.bg/images/265/7363f286374e65879900d6ef69068f2

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще