Свързани новини

25.05.2021 16:18

Ще започнем строителство на още 25 детски градини до края на годината: Фандъкова

Видян 1317 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"В момента строим 16 сгради на детски градини, а до края на годината ще разкрием още 1080 нови места и ще започнем строителство на още 25 сгради.


 В следващите дни ще сме готови и със списък на сгради, в които ще можем да открием детски градини на партерните етажи. В петък проведох среща с Асоциацията на строителните предприемачи, които заявиха, че имат интерес към това да изграждат помещения за детски градини, които след това общината ще придобива. Акцент в работата ни са т.нар. нови квартали в южната част на София, в които общината не разполага с подходящи общински терени. Това стана възможно след промени в наредбите за изграждане на детски градини, които Столична община предложи и успяхме да защитим през миналата година.


Възложила съм на зам.-кмета по образование г-н Боршош да разработи промени в наредбата за компенсации на деца между 3 и 6 години, които не са приети в общински детски градини, които да предложим на министерство на образованието, така че повече семейства да могат да се възползват от помощта на държавата.


 Строителството на нови детски градини и ясли и разкриването на нови групи е единственият начин да компенсира недостига на места.


Това е и моят ангажимент с 3-годишната строителна програма, която беше приета преди няколко месеца от общинския съвет. За нейното изпълнение разчитам изключително много на кметовете на райони, които получават финансирането за строителството и провеждат процедурите. Забавянето на процедурите по тази програма е недопустимо, а решението изисква обща работа, а не противопоставяне.


Днес лично проверих строителството на нова сграда на 116 детска градина в район „Витоша“, един от районите с най-голям недостиг. Утре започва работа и по събарянето на стара сграда за 1 група, на чието място ще изградим градина с 4 нови групи", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.


Снимки - Аделина Ангелова



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей