Свързани новини

25.05.2021 15:15

Мая и ИМВ с искане за проверка за СРС-тата

Видян 1230 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


От Изправи се! Мутри вън! (ИМВ) внесоха искане за проверка дали техни представители са били подслушвани със специални разузнавателни средства (СРС) в качеството им на опозиционна формация и участници в антиправителствените протести.
Шефът на ИМВ Мая Манолова настоя конкретно в нейния случай периодът на проверката да обхваща и кметската кампания в София. „Това е начинът да се прътивопоставим срещу замитането на следите, категорична бе тя и допълни, че до формацията е достигнала информация, че се унищожават веществени доказателствени средства, за да бъде потулен скандалът”, коментира тя.
„В момента очакваме шефове на службите, които са извършвали тези нарушения, да проверят себе си публично, да покажат, че са нарушавали закона - нещо, което няма как да се случи”, настоя Манолова.
Тя заяви, че след като ИМВ влязат в 46-о НС  ще създадат анкетна комисия за проверка на скандала със СРС-ата, която всички правомощия да извърши проучване на тревожната информация по случая, тъй като на нея никой не може да откаже достъп до съдилищата.
"В контактите на всеки политик влизат и обикновени граждани, които също имат своите конституционни права. Притеснитеното е, че ако се посегне на конституционно закрепени права, това е индикация, че управляващите могат да направят всичко", обясни Манолова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева