Свързани новини

25.05.2021 09:25

Министър Ботокс остави Александровската на минус 53 млн.лв., фалит и разпад: Лекарят на годината

Видян 7549 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Академик Трайков остави Александровската болница на печалба, днес дълговете са 53 милиона лева – това е положение на фалит и разпад”, отсече в предаването на Сашо Диков по Евроком последният избран Лекар на годината в България доц. д-р Александър Оскар. Припомняме, че след оттеглянето на академика и допреди няколко месеца здравното заведение, което обхваща немалка част от цялата някогашна Медицинска академия, беше управлявано от проф. Костадин Ангелов, който през лятото стана здравен министър в кабинета Борисов 3. А през април и май беше депутат от партията ГЕРБ.
Справка на здравното министерство при застъпването на падналия кабинет показва, че тогава дълговете на болницата са или наполовина – 29 млн.лв. в края на 2016 г. Удвоили са се за един мандат. Което прави избора точно на управителя на тази болница за министър и то в тежкото време на пандемия необясним мениджърски.


 ВИЖ СНИМКИ ТУК!


Новият здравен министър д-р Стойчо Кацаров логично поиска сериозни проверки именно на най-проблемните с необяснимите харчове болници – Александровска и Правителствена на старта на служебното правителство, както 19 минути вече го цитира. Дали резултатите от ревизията ще ни изненадат още по-неприятно?
Оскар, който оглавява очната клиника на болницата и организацията на евреите у нас, е член на Управителния съвет на Александровската и има черно на бяло цялата информация.
Той припомни подписаните на фиктивни заседания на борда фалшиви протоколи за харчене на десетки милиони бюджетни средства, а според него сегашният директор проф. Богов, който е прекрасен лекар, „царува, но не управлява” – намек, че го прави бившият шеф Ангелов:
” Бях накаран да подпиша 14 протокола на несъстояли се съвети на


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 26.05.2021 21:26

    Искрено съчувствам на това ръководство на УБАЛ АЛЕКСАНДРОВСА .в много болнични заведения съм лекуван но като разруха и под всяка критика на чистота не съм срещал Нямам нищо противръководството защото неги познавам Провокирам от изнесеното ще си споделя възмущението НЕВОЛНО СТАНАХ СВИДЕТЕЛИ ДА СРАВНЯ ТОВА В аЛЕКСАНДРОВСКАТАс УМБАЛ СВЕТА ЕКАТЕРИНА които са в съседство където бях консултиван в двете кардиологии .

  • 001 ментето на съд 25.05.2021 09:45

    Менте професора Ботокс трябва да бъде сериозно разследван и съден за липсите на десетки милиони от държавна б-ца. Да отговори как от когато е обслужващ на Борисов се снабди с луксозни имоти, кой знае и колко има по тайни сметки!

RSS

Най-нови

Карлос Контрера

Римска оргия в СОС: Карлос Контрера

В Столичния общински съвет се разиграва ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви