Свързани новини

21.05.2021 16:15

Празни сметки в екоминистерството след Ревизоро

Видян 6994 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пълен батак в екоминистерството завари новият екип, стана ясно от първата му пресконференция, съобщава Сега. Бюджетът на министерството е 64.5 млн. лв., към днешна дата го заварвам с 10 млн. дефицит. В Предприятието за управление на дейностите по околна среда при бюджет от 70 млн. лв., има дефицит от 24 млн. лв., обяви министър Асен Личев.

Преустановено е приемането на предложения, прекратено е извършването на плащане по сключени договори. Ще се направи оценка на сключените договори за приоритетност и критерии, по които са избрани. Освен това ще се направи и вътрешен одит за обезпечаването на всички поети ангажименти. "1 лев не е оставен, за да може да осъществява министерството основните си политики до края на годината", допълни той.

Най-голямата опасност идва от второто дело срещу България за бездействието на властите срещу замърсяването на въздуха. Там сме във фаза определяне на санкция, съобщи зам.-министър Емилия Тончева. Определената санкция е 3156 евро на ден. Тончева най-сетне каза ясно истината за този огромен проблем. "Общините, които на местно ниво следва да положат усилия за намаляване на стойностите на фини прахови частици, макар да са много добре финансирани и от предприятието, и по програма "Околна среда", в много малка степен реализират конкретни мерки", каза тя.

Имаме срок, който изисква до 2020 г. нивата на фини прахови частици да са достигнали определени параметри, указани от ЕК. За съжаление сме далеч от изпълнение на това указание, коментира Тончева. Сега служебният екип ще се опита да разпредели санкцията по такъв начин, че ефектът от нея да е поносим. Идеята е тя да бъде


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 21.05.2021 22:28

    Някой да се учудва? Хореографът се оказа изпечен далавераджия. Така както Борисов покри крадливата Лиляна Павлова и мн.други престъпници на висши позиции, така покри и набедения за Ревизор шашмалог, а милионите ги няма

  • 002 Anonimen 21.05.2021 20:24

    Според сЛУЖЕБНИЯ мосв предшественика на Ревизоро е изпил водата от язовирите а Язовиро Емилия източила бюджета на ведомството .

  • 001 Anonimen 21.05.2021 20:18

    Къде се укри устатия Ревизоро който сипеше квалификации срещу предшественика си еДВА ЛИ НЕ БЯХА ИЗПИЛИ ВОДАТА ОТ ЯЗОВИРИТЕ дО КАТО ТОЙ Е ИЗТОЧИЛ БЮДЖЕТА НА ВЕДОМСТВОТО .

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион