Свързани новини

21.05.2021 10:05

Голяма лява коалиция ще има: Нинова

Видян 2888 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Голяма лява коалиция ще има. Тя не е лесна, но е необходима за България, особено в условията на социално-икономическата криза и след управлението 10 години на ГЕРБ. България има нужда от лява политика и отваряне на ветрилото към ляво център. Много години наред през целия преход левицата се роеше и животът показа, че малките партии, откъснали се от БСП, не винаги успяват да влязат в парламента, а хората, които ги  харесват и гласуват за тях се чувстват непредставени. По тези две причини потърсихме диалог за обединение в ляво и провеждане на политика на отваряне на ветрилото и към център.

Националният  съвет ме упълномощи да започна разговори с други политически парии. Такива разговори водим от поне 2-3 седмици. В много висока степен сме готови с някои от партиите и от утре започваме подписване на споразумения. Разговорът продължава да бъде отворен и до 26-и ще продължат. В най-висока степен на готовност сме с АБВ, “Движение 21“ и “Нормална България“ на Георги Кадиев. Не са водени преговори с Жан Виденов.

Инициативата за разговорите поех аз. Потърсих лидерите на тези и не само на тези партии. Проведохме многократни срещи с трите формации. На първо място изчистихме общите си политики. Всяка от нашите формации представи платформата си, програмата си, видяхме че в най-висока степен те съвпадат. След това пристъпваме към организационните въпроси.

На тези избори ще се явим във формата “БСП за България“, ще се  регистрираме с това име в ЦИК на 26-и. Сегашният формат на коалицията “БСП за България“ се запазва, тоест досегашните ни партньори в тази коалиция остават. Към формата “БСП за България“ ще сключваме споразумения за присъединяване и подкрепа и за правене на общи политики с партиите, с които разговаряме, с които сме готови, и с които предстои да водим разговори.

От утре започваме подписването и самото формализиране на тази голяма коалиция, която допълва Коалицията “БСП за България“. Утре ще започнем с АБВ, след това с “Нормална България“ на Кадиев, и остават с “Движение 21“ за уточняване на детайли и на подробности.
Тази коалиция се създава за изборите за 46-то НС ,но в споразумението предвиждаме възможност тя да продължи и за други избори. "Първанов и Петков няма да бъдат в листите", отговори Нинова на журналистически въпрос.


Тя определи като интрига БСП да подкрепи евентуално участие на Георги Първанов в президентските избори.



Вярвам че до 25-и, когато е Националният съвет на БСП, който трябва окончателно да одобри формата, всичко ще бъде готово. С много висока степен на увереност твърдя, че този нов и широк формат ще доведат до по-добър резултат за левицата и за партиите в ляво, ще отвори диалога към политики в ляво-център, и ще даде възможност за промяна в политиките в България да бъдат лявоцентристки, и отваря широка врата за едно лавоцентристко управление.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Муцуната в копанята 21.05.2021 19:15

    Колко, колко да е лява, колкото дясната - ляв милионер, десен милионер....

  • 001 Anonimen 21.05.2021 10:36

    ТафтАлогията. И името им смахнато като и партията им. Българска соц партия за България . Ега ти формулировката. Па я си мислим, че са БСП за Занзибар..

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния