Свързани новини

20.05.2021 15:42

Планът за възстановяване Борисов не отговаря на критериите на ЕС: Радан

Видян 6751 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Евродепутатът от ЕНП/ДБ Радан Кънев разкритикува действията на кабинета Борисов по Плана за възстановяване и устойчивост, който трябваше последното редовно правителство да е разработило, то не пое тази отговорност, а той все още не е депозиран от българските власти в Брюксел. Кънев бе категоричен, че документът не отговаря на приоритетите и критериите на ЕС:
„Не е пример за „зелено“ възстановяване, което целият този механизъм финансира. Той е заявка за финансиране на някакви други неща, за които Европа не дава пари“.
„Въпреки огромното забавяне и без действащо Народно събрание, служебното правителство преговаря с ЕК и се надявам бързо и успешно да промени Плана, за да отговори на реалните нужди и интереси на българската икономика, защото това е най-мащабната публична инвестиция в историята на ЕС”, каза евродепутатът през БНР.
Кънев припомни ролята на върховенството на закона, справедливото и силно правосъдие при отпускането на средства от европейския бюджет, включително по линия на Механизма за справедлив преход, Зелената сделка, Плана за възстановяване.
Същинска промяна и откъсване от лошите навици в управлението е възможна само в условия на работещ парламент и реформирана съдебна система. Това каза още в пространното си интервю за Радио Стара Загора евродепутатът. По думите му твърде дълго време прокуратурата не изпълнява конституционните си функции, а работи пристрастно, по поръчка и като бухалка. Той изрази скептицизъм по отношение на действията на държавното обвинение по внесените 22 сигнала от т.нар. Комисия по ревизия, сформирана в краткия мандат на 45-ото Народно събрание.
"Излишно е да казвам, че нямам очаквания към българската прокуратура. Не че тя не може да обърне гръб на вчерашни приятели и да си намери днешни", коментира Кънев.
Юристът посочи, че европейската прокуратура разполага с


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.