Свързани новини

20.05.2021 13:56

Службите подслушват 32-ма политици от ИТН, ДБ и ИМВ

Видян 7632 пъти | Коментари 6
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“В три звена на службите се извършва злоупотреба със специални разузнавателни средства (СРС)”, заяви пред БНР съпредседателят на Демократична България (ДБ) и лидер на ДСБ ген. Атанас Атанасов. По думите му целта е да бъдат следени политически дейци, като се позова на свой “сигурен източник” и каза, че “информацията е напълно достоверна, за да я изнеса публично”.
 „Службите за сигурност са подслушвали 32-ма висши политици от Има такъв народ, ДБ и Изправи се! Мутри вън!, като в това число влизат партийни лидери и водачи на листи на отминалите парламентарни избори на 4 април”, конкретизира той. Странното е, че в този списък липсват БСП и ДПС, което явно е маркер за границата между партиите на статуквото и протестните формации.
Генералът уточни, че става дума за отдел Вътрешна сигурност в МВР, дирекция Контратероризъм в ДАНС и звеното отново за контратериризъм към Главната дирекция Борба с организираната престъпност (ГДБОП).
„Злоупотребата със СРС
е с политическа цел, за да бъдат контролирани и следени политически дейци са извършвани в три звена на специалните служби”, категоричен е Атанасов.  
 “Тези 32-ма политици са разпределени към трите звена и се знае кой къде е следен”, каза Атанасов. По неговите данни 12 души са подслушвани от Вътрешна сигурност, други 12 от ДАНС, а останалите осем - от ГДБОП. Той обаче не посочи имената на подслушваните.
“Апелирам служебният вътрешен министър (Бойко Рашков) да извърши проверка, за да се


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Калин 24.05.2021 20:19

    Пионките на олигарсите са били подслушвани, интересно е да чуем какво всъщност са планирали да направят, за да навредят на България.

  • 005 Касандра 21.05.2021 08:33

    Само гледайте какво ще направи Каскета. Проверки, после неглижиране, протакане, размиване до пълното замитане под килима. С вкус на ирония, подигравка и язвителност. Такива ще са "окончателните" резултати от "проверката", които ще ни съобщи Сийчето.

  • 004 стон 21.05.2021 07:17

    Три герберастки коментара прочетох.Невежеството е страшно нещо.Пояснение за невежите:Незаконното подслушване е изключително тежко провинение.Сега порикуратурата да образува д.п.,и разпити и изземване на вещ.док-ва.Ако това е действително така,кръга на виновните лица е следния- бивш министър на МВР,гл.секретал МВР/те подписват това разрешение/,ръководителя на опер.служба,поискала подслушването,ОР изготвил предложението/защото най-вероятно се отнася за изготвен документ с невярно съдържание/.Ако се установи,че разпоредбата идва от още по-високо,може да се стигне до "аз съм прост и вие сте прости...".Кръга на извършителите велоятно ще станемного голям.Осъзнавате ли герберастки невежи,за какъв огромен проблем става дума.

  • 003 Мира 20.05.2021 20:48

    А какви политици видяхте точно в ДеБЪ?

  • 002 Калин 20.05.2021 18:18

    Доста слаба предизборна пропаганда от страна на ДБ, но те толкова си могат.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева