Свързани новини

19.05.2021 10:16

Водата пак поскъпва, при 70% скок за 5 г.: Мая

Видян 1678 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Средно със 70 % е поскъпнала водата в  последните пет години. На заседания на тъмно в сряда КЕВР и ВиК-дружествата ще решават за бизнес плановете за периода 2022 - 2026 г., които предвиждат ново поскъпване на водата. Отворете заседанията за гражданите!


За това призова Мая Манолова във видео на живо във Фейсбук пред КЕВР относно заседанията на комисията днес в 10:00 ч. и в 10:45 ч.


На тях ще присъстват само ВиК-операторите, за да не могат гражданите да представят своите становища. Зад по-високите цени на водата не стои подобрение на качеството на ВиК-услугата, намаляване на течовете, по-бързо отстраняване на аварии и непрекъснатост на водоподаването, нито КЕВР е направила анализ какво се е променило в резултат на поскъпването, допълни Манолова.


В Разград плащат най-скъпата вода – 3,63 лв., а ВиК-операторът предвижда загубите на вода да намалеят от 70 % в момента на 68 % през 2026 г. ВиК - Добрич, което получи над 20 млн. лв. от Държавния ВиК холдинг, предвижда загубите на вода през 2026 г. да продължат да са 82 %, както е сега, посочи Манолова.


Тя припомни, че ВиК холдингът е раздал кредити на ВиК-дружествата от по 10-15-20 млн. лв., а най-щедрият подарък е бил за ВиК Добрич.


Манолова посочи, че предстои решение на КЕВР през юни и юли за увеличение на цените на парното и тока и призова регулаторът да обясни на хората ползите от поскъпването.


Членовете на КЕВР да излязат от луксозните си кабинети и да отидат при хората с въпроса съгласни ли са с тези бизнес планове и поскъпването на водата, каза Манолова.


Преборихме се КЕВР да обясни и в парламента исканото увеличаване на водата. Отговор обаче гражданите не получиха, а КЕВР удобно не предложи промени в наредбите за качеството и цените на ВиК услугите, за да защити потребителите, заяви Манолова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 До боклуците от безвремието в Булгаристан 19.05.2021 11:27

    A 250 ПЪТИ ЗА 30 ГОДИНИ !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,