Свързани новини

17.05.2021 17:35

ЧЕЗ харчи 5,4 млн. лв. за ненужни стикери, които Кънев печата, а ние плащаме със сметките си за ток

Видян 7069 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 2.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По някакво странно стечение на обстоятелствата, печатницата на Петър Кънев като шеф на Икономическата комисия в 4-годишното 44-то Народно събрание, печата абсолютно ненужни според действащи експерти от енергото стикери за ЧЕЗ. Тъй като от ЕРП-то ни отказаха съдействие по обема на поръчката, а в разговор със съоснователя на 19 минути червеният депутат Петър Кънев – в стил Иван Ангелов – Пилето, не можа да си спомни за колко пари е поръчката, доверяваме се на източниците ни от дружеството – 4,5 млн. без ДДС или крайна сума от 5,4 млн.лв. Идват от нашите джобове, защото се начисляват в сметката на всеки от нас – абонатите на фирмата.
Защо за ЧЕЗ е било важно да печата именно при Кънев?
Ами например, защото подресорна на неговата парламентарна комисия по икономическа политика е Комисията за защита на конкуренцията. Без нейното съгласие, няма как да стане и сделка за продажбата на ЕРП-то. Пак по случайност поръчката за стикерите и стартът на процедурата за пласирането на акциите на дружеството съвпадат във времето!  
Може ли друг да печата лепенки в България? Може.
А какво пречи чешкото дружество да ги поръча в родината си, в Словакия, в Индия или Китай и да ни спести пари, защото неговата печалба е гарантирана от държавата – 17%, а екстрите си ги плащаме сами като абонати? Нищо, разбира се не е пречело.
Кънев не отрече, че собствената му сестра е работила в ЧЕЗ, като той каза, че това било отдавна, ала не си спомня кога точно, но източниците ни, които първи информираха за това обстоятелство твърдят, че той явно пак е забравил – не било тъй отдавна.
Какво представляват въпросните стикери? Лепенка, която уж пази елекромерите!
Как точно „защитава”, след като лесно се къса с ръка, ножче


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 19.05.2021 08:42

    Към № 3: И какво като "индикира, че е пипан", господин "магазинер"? А, да, отваря се още една дупка на морето - морето от ваши джобове, в което пропадат нашите пари. Дано се задавите с тях!

  • 003 Anonimen 18.05.2021 10:37

    Доста постничко, в стил "една жена каза". А ако ви е толкова интересно "както точно защитава", да ви го каже един магазинер: идеята на стикера очевадно не е да пази електромера, а, след като му е нарушена целостта, да индикира, че е пипан. Ма то нали трябва да се вкара малко мисъл, а на вас не ви е присъщо, или пък изпълнявате поръчки.

  • 002 Anonimen 17.05.2021 19:15

    Към автора на статията г-н Констадинов. Уважаеми г-н Костадинов следя вашата позиция за тези стикери и мога да Ви кажа че многократно съм изразявал гражданската си позиция отностно тези стикери за техническите прегледи и за главния лобист който напоително в предавания ни обясняваше нуждите от тези стикери -пълна глупост ,единствено да пълнат чекмеджета и пр.Нещата са прости изхвърляне на тези негодници от дъравното уравление .Подадох днес сигнал до новото правителство с надежда да отменят тези противозконни решения. С уважение Йорданов

  • 001 Anonimen 17.05.2021 18:58

    А защо няма съпротива срещу тези стикери. Днес подадох сигнал в Транспортното министерство против автостикерите .Ще следим дали новото правителство ще ги отмени и отстрани главния лобист в Автомобилна администрация.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец