Свързани новини

17.05.2021 16:30

Уволненият Ивайло Иванов: Знам неща за много хора

Видян 2822 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Вече бившият главен секретар на МВР Ивайло Иванов разкри, че знаел "много неща за много хора", но законът не му позволява да реагира". Той заяви това във връзка с твърдение на Бойко Рашков, че в някои поделения МВР умишлено са си затваряли очите за купуване на гласове. Едно е да имаш оперативна информация, друго са доказателствата, уточни още Ивайло Иванов пред журналисти. Явно не е чел закона, според който МВР трябва да предотвратява  престъпления. Не само да ги отчита.


По негови думи мотивите за отстраняването му са "политически" и без ясни аргументи. В същото време той отрече да се кандидатира за депутат, което обезсмисля горното му твърдение. Иванов не приема полицейското насилие като довод, тъй като никой през лятото не му е поискал оставката. Всъщност такива искания имаше от протестиращи граждани, неправителствени организации и Демократична България. Тогава обаче оставка подаде единствено вътрешният министър Младен Маринов.


"Не, не е имало насилие. Много е тънък моментът в една масова безредица", смята Ивайло Иванов. Освен това внуши, че уволнението му не е на база факти, а на социологическо проучване за настроенията спрямо побоя над протестиращи през миналото лято. "Чухме упреци за полицейското насилие... Знаете ли аз колко упреци получих от моите колеги, че много време сме чакали. Казват ми: "Шефе, какво искате, да ни убият ли"?, разказва Иванов.


Той все още не е решил дали ще обжалва отстраняването си по съдебен ред. Вчера това намекна бившият вътрешен министър Христо Терзийски. "Ще се консултирам", каза единствено Иванов. "Тръгвам си от МВР с високо и гордо вдигната глава. Не съжалявам за нищо. Мисля, че действията ми са били в полза върховенството на закона и спазване на обществения ред. Не се срамувам от нищо", изтъкна той. По негови думи никой не го е потърсил, а за отстраняването му е разбрал от медиите.


Иванов призна: "Честно ви казвам, мислил съм да емигрирам". И още: "Не съм си представял, че моята кариера в МВР ще приключи по този начин".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 17.05.2021 20:47

    и ние знаем много неща за теб

  • 001 Anonimen 17.05.2021 16:47

    Това простовато и посредствено полицайче не си ли даваше сметка, че е просто кукла на конци, когато го катапултираха на високия и далеч от неговата компетенция пост "гл.секретар на МВР", аман от слугинажни калинки на високи постове, направиха от държавата и народа и кочина

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион