Свързани новини

17.05.2021 11:12

Градус със сигнал до КФН заради твърденията на Илчовски

Видян 1349 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дружеството „Градус” подаде сигнал в Комисията за финансов надзор заради твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски пред парламентарната комисия за ревизия, ръководена от Мая Манолова, съобщиха от компанията. В сигнала са приложени финансово - счетоводни данни, с които, според „Градус“ се доказва, че твърденията на Илчовски са неверни и подвеждащи, което има пряко отражение върху цената на акциите на дружеството на Българската фондова борса, предаде БНР.


Според „Градус“ твърденията на Светослав Илчовски дават „лъжливи или подвеждащи сигнали“ по отношение на цената на акциите на компанията, които се търгуват на Българската фондова борса и „определят тази цена на необичайно и изкуствено равнище“.


Ето защо компанията сезира Комисията за финансов надзор с искането „за провеждането на пълна и цялостна проверка дали тези действия съставляват манипулиране на пазара на акциите на „Градус”, се казва в съобщението до медиите.


В сигнала до регулатора е приложена цялата финансово-счетоводна информация (за разлика от частично и избирателно предоставената такава от страна на Илчовски), включително фактури, приемо-предавателни протоколи и други документи, които ясно доказват, че всякакви твърдения за „фиктивни обороти” са безпочвени и злонамерени.


При установяване на административно нарушение Комисията може да наложи административни наказания в размер до 5 млн. лева, пише още в съобщението.


Комисията за финансов надзор се самосезира заради твърденията в Комисията по ревизия, а НАП съобщиха, че започват проверки, които могат да доведат и до ревизии.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак