Президентът Румен Радев обяви, че със служебното правителство започва да се връща държавността, предаде бТВ.


Вчера бившият финансов министър Кирил Ананиев обяви, че при първия служебен кабинет държавният глава му е оказвал натиск да уволни шефовете на приходните агенции.


Днес Радев определи това като комичен опит Ананиев да се изкара герой. Президентът коментира има ли чистка в администрацията.


“Чистка, преврат и т.н., вие спомняте ли си къде бяха медиите, когато управлението на Борисов осъществи погром над цялата администрация над службите за сигурност, стотици хиляди хора бяха изхвърлени, други се назначаваха. Миналата година само в ДАНС бяха освободени 50 души. Мисля, че е време да освободим България от усещането, че има хора незаменими, на които властта по право им принадлежи и те са се сраснали със столовете. Това са рутинни процедури, сменят се хората на управленски нива. За два месеца е абсурдно да се мисли, че може да се направи ревизия на 10 години управление, но новият кабинет е длъжен където може да даде светлина как се е управлявала страната и където се установят корупционните практики, да бъдат пресечени“, каза Румен Радев, президент на България.