Свързани новини

14.05.2021 13:03

Без анализ и експертиза бяха уволнени ръководителите на възлови агенции, очакваме спад на приходите в бюджета: ГЕРБ

Видян 6359 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"За 24 часа без необходимия анализ и експертиза бяха уволнени по политически причини ръководители на възлови агенции, каквито са НАП и Митниците, това е кръвоносната система на финансовия сектор. Това доведе до напрежение в двете системи и това може да доведе до рязко спадане на приходите в държавния бюджет", заяви бившият финансов министър Кирил Ананиев на брифинг на ПП ГЕРБ.



„Като член на първия служебен кабинет на президента Радев на мен той ми постави две задачи от началото до края. Първата задача беше незабавно да уволня изпълнителните директори на НАП и Агенция „Митници“. Моят отговор беше категоричен – че първо ще уволни мен и след това, ако реши, и тях. Второто искане, което Радев постави пред мен, при един бюджет, който беше приет само няколко седмици по-рано, да осигуря, без никакъв източник, увеличение на бюджета на МО с 300 милиона лв.“, посочи той.

Ананиев риторично запита дали това е правилна финансова политика и дали довежда до финансова стабилност. Той подчерта, че през последните 5 години данъчните приходи са се увеличили с над 2 пъти.

„С между 2 и 4% повече, отколкото е ръстът на БВП, което на практика


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 16.05.2021 20:37

    Знеправомерно получаване на заплата несъвместима с ценз и длъжност .Редное виновните да поемат отговорност и възстановят обратно надвзетите пари .

  • 003 Anonimen 14.05.2021 18:45

    Каквато експертиза има един философ за разпределяне на еврофондове и съответно опоскването им без резултат, такава експертиза има и един генерал от МВР сложен за опоскване на приходна агенция, от която материя хич не отбира, а и не би могъл. Нагли смешници....

  • 002 съд и наказания 14.05.2021 18:42

    Експертизата и анализа са дадени от ЕК за ощетяване от Георги Костов на европейските данъкоплатци с 1 милиард от китайски внос, и не само това, а за туристката в Мачу Пикчу са несъбраните 20 милиара от ДДС от такива като бизнесмените на Мутрата като Градуса и теча на лични данни на 5 милиона души. Какво прави гл.секретар на МВР като шеф на приходна агенция, след като е имало сигнали от западни служби за покровителствани контрабандни канали от генерала, въпреки сигналите за тях? И двамата приятели на Борисов са черни каси и трябва да бъдат разследвани за ощетяване на хазната с десетки милиарди

  • 001 Изританата „калинка” Десислава Трифонова назначена на мига в Държавен фонд „Земеделие” 14.05.2021 13:29

    Мафията зад Баце: Изританата „калинка” Десислава Трифонова назначена на мига в Държавен фонд „Земеделие” (шефът Васил Грудев е на мушката за уволнение) Изританата вчера с гръм и трясък от шефския пост в Българската агенция за инвестиции (БАИ) „калинка” на Баце Десислава Трифонова не е стояла без работа и един час – още същия ден мафията я пробута обратно на благ пост в Държавен фонд „Земеделие”, откъдето тръгва шуробаджанашката й кариера. Десислава Трифонова е назначена на 13 май със заповед на шефа на ДФЗ Васил Грудев, за когото се говори, че ще е следващия „калинчо”, изритан от новото правителство. Изританата „калинка” на Бойко – любовница на Влади Горанов! Като шефка на БАИ папкала 38 000 лв. заплата на месец – бой до дупка за шайката ГЕРБ Некадърницата, която по-рано днес сама призна пред bTV, че начело на БАИ не е успяла да привлече и един чуждестранен инвеститор, е получавала колосалните 38 000 лева заплата за нищо-не-правенето си, разкри Narod.bg. Сега ще продължи да папка държавна пара, само че като служител на ДФЗ.

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне