Свързани новини

14.05.2021 12:50

С 11 г. стаж и културист е новият шеф на данъчните

Видян 5745 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият шеф на данъчните Румен Спецов, който замени уволнената Галя Димитрова, е с 11 години стаж  в НАП, както и с експертиза в областта на данъчната политика и законодателство и защитата на националната сигурност.
Той е много по-известен с успешната си кариера на културист и експерт по здравословно хранене. Решението на Министерския съвет за смяната на шефката на НАП е прието неприсъствено. През последните няколко години НАП се забъркваше в сериозни скандали.  Припомняме, че Галя бе на Мачу Пикчу – на екскурзия в Перу в момента, в който България разбра, че системата на данъчната администрация е хакната и личните, данъчните, кредитните, осигурителните данни на повече от 4 млн.българи – всички активни граждани в страната, са изтекли, и не я прекрати. В НАП също си раздадоха и 30 млн. лева бонуси, при над 20 несъбрани млрд.лв. 

Основната задача на новия шеф на НАП е увеличаване на приходите с особен фокус върху големите данъкоплатци и да се махне терорът, който седи над малките данъкоплатци. Това каза на брифинг служебният министър на финансите Асен Василев, предаде Фокус.


„Фокус върху фирми, които потребяват държавен ресурс, било от държавния бюджет или оперативните програми, и всички техни подизпълнители, защото там се установяват сериозни липси. Данните, които имаме от Приходната агенция, е, че за периода 2017 – 2020 г. 55% от начислените ревизионни актове като суми са събрани. 45% не са събрани. Начислени са 4 милиарда 29 милиона и 846 000 лв. вземания с ревизии, а са събрани 2 милиарда 252 милиона 379 000 лв.“, допълни той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 15.05.2021 08:36

    борката харесва новия шеф на нап. особено мускулите му.

  • 003 Новият шеф на НАП продал на сламено лице дял във фирма с 1 млн. дълг към… НАП 14.05.2021 18:47

    През април 2016 г. Румен Пенков Спецов от Добрич продава на Данаил Иванов Николов от драгоманското село Яблотина 50% от фирмата “Гранекс Трейдър” ООД. Той е придобил дял в компанията година по-рано от бургазлията Мартин Илиев. Само година след като Спецов се освобождава от собствеността си, фирмата “Гранекс” влиза в списъците на големите длъжници на НАП и към момента дължи на фиска цели 1 105 482,76 лв.Автор: bird.bg

  • 002 Anonimen 14.05.2021 15:27

    Защо се опитват някои да иронизират въпросния човек за това,че е културист?Ами-Борисов е футболист,ама без някакви блестящи изяви.Щом има нужния ценз и е работил/добре/ в НАП-ами да му се даде шанс.Предишната пък явно е била турист-чак до Мачу Пикчу стигнала.

  • 001 Васил Петев 14.05.2021 13:04

    ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО И ОТБРАНАТА СА ДАДЕНИ НА ПЛЕВНЕЛИЕВ И ГЕРБ Шоково продължават назначенията в служебния кабинет. В Министерството на външните работи се подреди управленски екип само от хора от екипа на Плевнелиев. Новият министър Светлан Стоев е шеф на протокола на Екатерина Захариева. Единият новоназначен заместник-министър е Калин Анастасов – главен секретар на министерството в кабинета Борисов – 3. Другият заместник е Василий Такев – постоянен секретар на министерството в Борисов – 2. Най-скандалното назначение е на министъра на отбраната – Георги Панайотов. Това е посланикът в ООН изпратен лично от Росен Плевнелиев. Именно той организира цялата кампания срещу Ирина Бокова като кандидат за генерален секретар на организацията и опозори България пред света. Преди това Панайотов работи в посолството във Вашингтон заедно със Стефан Янев под ръководството на Елена Поптодорова. Той е от най-най-близкия кръг на бившия президент и слагането му на поста на министър на отбраната лично от Радев е необяснимо и шоково за опозиционните среди. Но точно това назначение остана услужливо в сянка от казионните медии. Министърът на финансите Асен Василев, онзи с блесналия поглед, също е от служебния кабинет на Плевнелиев, където беше министър на икономиката. Министърът на труда и социалната политика е заместник министър от кабинета Борисов-1. Има още десетки имена начело на агенции и в политически кабинети, които тепърва ще изкачат. Правителството на Радев е редено някъде и от някого заедно с управляващите. Янаки Стоилов и проф. Минеков са само за парлама. Ресурсните и силови министерства са дадени на концесия. Радев, Радев… www.big5.bg

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион