Свързани новини

13.05.2021 11:15

МЗ и МЗХГ да проверят фермата за норки на Градус: Мая

Видян 2550 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мая Манолова поиска служебните министри на земеделието Христо Бозуков и на здравеопазването Стойчо Кацаров да проверят фермата за норки на фирма „Градус“ , за която беше подаден сигнал до Комисията по ревизията в последното й заседание.


По покана на организаторите, които подадоха сигнал пред Комисията по ревизията на последното й заседание Манолова подкрепи протеста днес срещу фермата за норки и заедно с подателя на сигнала Петя Алтимирска се срещна с двамата служебни министри. Протестиращите настояват фермата да бъде затворена поради нехуманно отношение към животните, както и поради риска от разпространение на COVID-19 и мутациите му от норките, като препоръчаха на министерствата да проучат европейската и световна практика по отношение на такива ферми по време на пандемия.


В България има една ферма за норки със 129 000 животни в нея. Тя е в нарушение на правилата, тъй като в съответните нормативни актове не е посочено да е позволено отглеждането на американски норки. Миналата година, благодарение на неправителствените организации, беше установено загробването на хиляди норки, не по установения ред, а в изоставена мина в старозагорско, посочи Манолова пред двамата министри.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

козирог