Остава тежко състоянието на 55-годишната жена, простреляна в метрото. Има пряка опасност за живота й. Тя е настанена в реанимация, предаде бТВ.


Продължава разследването на инцидента , който се разигра в един от влаковете на метрото.


Засега се знае, че 62-годишен охранител е прострелял жената, след което се е самоубил. Двамата нямат родствена връзка, изяснява се дали са имали любовни отношения.


Предстои днес да бъдат разпитани близките на мъжа и жената.


Мъжът се возел в метрото със С. П., на 55 г., и изчакал всички пътници от влака да слязат на последната спирка, която е на летището, съобщава 24 часа. След това стрелял по П., като я улучил 4 пъти - веднъж в главата, 2 пъти в гърдите и веднъж в корема, обясниха вчера от столичната УМБАЛ "Св. Анна", където се борят за живота на жената.


Веднага след това М. решил да се самоубие. Вероятно от адреналина от извършеното той не е успял от първия опит. Мъжът стрелял 2 пъти в гърдите си, преди да сложи край на живота си с изстрел под брадичката си.


Телата на двамата били открити от жена, която се качвала в метрото. Тя подала сигнал до ватмана, а той до полицията. Криминалисти открили на място оръжието, оказало се, че жената има самолетен билет за страна от Западна Европа.


Мотивът е личен, обясниха вчера от СДВР и прокуратурата.