Свързани новини

13.05.2021 09:50

Има достатъчно машини за вота в страната: Зам-шефът на ЦИК Росица Матева

Видян 1281 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На изборите на 4 април машини за гласуване имаше в 9400 секции в страната и предполагам, че тези, които вече са доставени, ще стигнат. Това обяви в предаването „Тази сутрин“ по бТВ Росица Матева, зам.-председател и говорител на новата Централна избирателна комисия (ЦИК). Тя напомни, че машинното гласуване ще е задължително за секциите с над 300 избиратели.


Комисията  очаква информация от „Информационно обслужване“ в колко секции зад граница са гласували повече от 300 души, за да се изчисли колко машини са нужни за тях, уточни Матева.


По думите ѝ до момента не е платено нищо на доставчика на машините „Сиела Норма“ по договора, сключен с предходната ЦИК за 43 млн. лв. Предстои среща с представители на фирмата, които трябва да представят още документи, допълни говорителят на ЦИК.


Тя обяви още, че ще бъде направена мащабна кампания в цялата страна с демонстрации как се гласува с машините, също и изчисления колко души гласуват за час машинно, за да се прецени в кои секции ще са нужни повече машини.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния