Свързани новини

12.05.2021 10:52

Гърция е №1 в света по подкрепа за гражданите по време на пандемията

Видян 1751 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гърция е първа в света по отпуснати помощи за икономиката, като голяма част от тях идват от Фонда „Следващо поколение“ на ЕС, пише електронното издание на вестник Kathimerini, позовавайки се на последния доклад на банка ING, предаде Фокус.

Събирайки различните мерки за подкрепа, предприети от гръцкото правителство, и средствата, които Брюксел ще отпусне на Атина, базираната в Нидерландия мултинационална компания изчислява, че общият пакет, който гръцката държава ще хвърли за справяне с последиците от пандемията, възлиза на 32,1% от брутният вътрешен продукт на страната - най-високият процент в света, надхвърлящ дори този на САЩ.

ING е изчислила какви допълнителни фискални разходи са направили държавите или са обещали да направят в отговор на Covid-19, а сумата на САЩ достига 25,5% от техния БВП. Това включва одобреното предложение за американския план за възстановяване, но не и новите предложения от президента Джо Байдън, които тепърва трябва да бъдат приети в Конгреса. За еврозоната този процент достига 12,4% след добавянето на Механизма за възстановяване и устойчивост към националните фискални разходи. Този процент може в действителност да е надценен, тъй като някои проекти може да са били преброени два пъти, тъй като са били планирани както на национално, така и на европейско ниво.

Италия се нарежда на трето място в световен мащаб, след Гърция и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп