Свързани новини

10.05.2021 14:16

Жан Виденов ще се яви на изборите с нова лява партия

Видян 1859 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 „Има Инициативен комитет за създаването на нова партия”, обяви пред ПловдивПрес бившият премиер на България Жан Виденов, който наруши дългогодишното мълчание и обяви намеренията си за участие в политиката. Той даде интервюто си за медията след като се изкачи на Бунарджика в Деня на Победата, за да поднесе цветя на Альоша и да почете паметта на загиналите във Втората световна война.


„Аз съм сред най-активните членове, защото имам най-голям опит. Иван Атанасов е инициаторът на идеята за формиране на Лявата алтернатива. Тъй като предстоят избори на 11 юли, а за създаването на нова партия са необходими поне 4-5 месеца по закон,  формацията ще участва в предизборна коалиция с други партии, една от тях е Съюз на комунистите в България”, заяви Виденов.


Очаква се да бъде формирана коалиция, която вероятно ще се нарича За чиста и свята Република. „Но все пак това е въпрос на преговори. Другата седмица Иван Атанасов ще публикува предизборното послание на тези 50 души, които сме инициаторите”, добави бившият премиер.


Вече не боли за това, което става в БСП, защото е безнадеждно. Тази партия няма бъдеще. Аз я напуснах още през 2000 година. Това беше очевидно още тогава, оставиха я да деградира като отпаден продукт на Генералското движение. След толкова много години всички виждат резултата и всеки си прави оценката. Даже и да питате Корнелия Нинова. Там бъдеще няма”, каза още Виденов за бившите си съпартийци.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева