„Работата на тези хора, не им давам оценка, народът ги видя, струва по 19 млн. на ден. – толкова струва вашето шоу на ден. Хубаво е, че го закриха, защото с това шоу щяхме да фалираме“.


Това обяви премиерът в оставка Бойко Борисов като оценка за работата на 45-ия парламент, който все още не е разпуснат от президента Румен Радев.


Сумата от около 19 млн. лв. на ден Борисов изчислява като дели 150 млн. лв., колкото по думите му са стрували парламентарните избори на 4 април, на 8 дни, колкото по думите му са работните дни на депутатите в този парламент. Припомняме, че на 26 април Борисов свали тройно цената на изборите от 150 млн. лв. на 50-60 млн., с което опроверга собствените си думи. Днес отново почна да говори за 150 млн. лв., което обаче не е реалната цена.


„Когато Европа и светът борят центовете и се чудят как социално слабите, отхвърлените, закъсалите по време на COVID-19 да бъдат компенсирани, ние стотици милиони харчим за шоу – за нищо друго…


Глас народен, глас Божи, видяха ги и едните и другите, и нас. Но това шоу струва много пари. Представете си това в земеделска продукция в асфалт, в образование, в здравеопазването“, коментира още Борисов.