Свързани новини

07.05.2021 17:08

Започваме 3 обекта от строителната ни програма: Фандъкова

Видян 1902 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 "Започваме 3 обекта от строителната ни програма за тази година:
  От утре, 8 май, продължаваме с изграждането на бул. „Тодор Каблешков“ – вторият етап включва северното платно между бул. „България“ и ул. „Луи Айер“. Започваме работа в участъка от бул. „България“ до ул. „Костенски водопад“ с изграждане на топлофикационен колектор, бордюри, нова асфалтова настилка и велоалея. Движението ще е двупосочно в южното платно, което изградихме миналата година.

 От 10 май продължава основният ремонт на ул. „Цар Иван Шишман“ с подмяна на канализацията, водопровода и магистрален топлопровод. При първия етап „Топлофикация София“ започва работа от ул. „Аксаков“ до ул. „Иван Вазов“, а Софийска вода“ – на кръстовището с ул. „Гурко“, което ще е затворено за 3 седмици.

Голямото затруднение на строителство, което се отразява на сроковете, идва от факта, че в тясната ул. „Шишман“ каналът, водопроводът и топлопроводът са разположени един над друг на различна дълбочина. Най-ниско, на 4,5-5 м дълбочина, е канализационният колектор, строен през 1902 г.,  над него са водопроводите от 1911 г. и над тях, на 1,5 м дълбочина – топлопроводите, изграждани в средата на миналия век.  Именно за да се гарантира безопасността на работниците, които ще работят под тръбите за гореща вода, се налага спирането на топлата вода на 179 абонатни станции за 5 месеца. Миналата година „Топлофикация София“ монтира допълнителни спирателни съоръжения, които ще позволят топлата вода на 52 от сградите да бъде възстановена през юли.  

Зам.-кметът по строителство инж. Джоргов  координира графиците на двете дружества, така че да се работи паралелно, а контролът от страна на екипа на общината ще е постоянен.
 За сигнали и допълнителна информация разкриваме специален телефон и мейл - 02 9377 240 и remonti@sofia.bg.

 През септември ще започне изграждането на новите настилки на ул. „Шишман“, която е предвидена за споделено движение с ограничение на скоростта на автомобилите до 20 км/ч.
 При разговорите с живущите и бизнеса се появиха притеснения за поставянето на декове и маси на открито след реконструкцията – затова въпросът дали ще има и къде ще бъдат разположени, ще решаваме заедно с гражданите.

На 12 май започваме втория етап от основния ремонт на ул. „Николай Коперник“ в район „Слатина“. Тази година ще работим в участъка между бул. „Шипченски проход“ и ул. „Гео Милев“, в който ще подменим цялата подземна инфраструктура, ще изградим нови пътни платна, тротоари и осветление. За времето на ремонта автобус №72 ще минава по ул. „Коста Лулчев“ до крайната си спирка при хотел „Плиска“", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате