Свързани новини

07.05.2021 17:03

ИМВ сезират гл. прокурор за избора на представители на държавата в БЕХ

Видян 1574 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатът от "Изправи се! Мутри, вън" Андрей Вълчев сезира главния прокурор за нарушения в конкурсната процедура за избор на представители на държавата в съвета на директорите на БЕХ ЕАД и Държавно предприятие "Радиоактивни отпадъци", предаде БНР. Основното възражение е, че бившият депутат от ГЕРБ Валентин Николов не отговаря на условията, за да бъде избран за директор на Енергийния холдинг, тъй като към 8 февруари т.г. той е заемал публична длъжнст - народен представител, в нарушение на правилата:


И тук възниква казус. Конкурсът приключва на 8-ми февруари. Господин Николов е освободен с решение на Народното събрание на 10-ти февруари. Ние поставяме въпрос към главния прокурор, даваме му сигнал дали е допуснат участник, който не отговаря на всички критерии за своята допустимост, или е създаден документ и реализиран състав, някакво деяние, неправомерно по смисъла на Наказателния кодекс. Според нас, процедурата е опорочена".


Арман Бабикян напомни, че още при назначаването на Николов в парламента е имало дебат относно компетентността на Николов за заеманата длъжност:


"Енергетиката е ключов сектор. Назначаването на подобни "калинки" и "бръмбъри" на ключови позиции е изключително важно не просто защото ще пострада отрасъла, а защото по този начин, от некомпетентни хора се изпълняват лесно поръчки на висшестоящите. Точно по този начин се развива и този ключов отрасъл в България".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се