Свързани новини

07.05.2021 14:20

Кабинетът разчиства конкурент на Градус с убийството на ¼ милион здрави птици

Видян 16914 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като преживя тежка данъчна ревизия, през каквато (и да са чисти като сълза) минават всички бизнесмени в България, които имат пари, влияние или и двете, Бай Иван на Градус, както се представя собственикът на групата птицекомбинати Градус явно се е сетил не само за такса спокойствие, а и е станал близък до властта. Това личи по включването му във всевъзможни делегации на премиера и земеделския министър при управленията на Борисов. Последният факт за близостта е акция на Българската агенция за безопасност на храните и то в деня, когато се докоза окончателно многократно описания от 19 минути факт, че миналото лято бяха заклани стотици хиляди незаразени животни , бе посветена на разчистването на конкурент на Градус.
На 3 юли, петък, Агенцията по храните обяви, че унищожава близо 250 хиляди птици заради огнище на птичи грип в асеновградска ферма. Това е третото поред огнище, констатирано за последната година. От фирмата обаче изпратиха писмо до медиите с твърдението, че се избиват здрави птици. Което вече гледахме като филм миналото лято, но с домашни животни.
Собственичката на фермата Андреана Павлова потвърди, че птичи грип вече няма, заразата била ликвидирана преди месец и всичко е дезинфекцирано. Фирмата дори е наела адвокати, които се опитаха да спрат унищожаването на първата „порция” от 174 000 кокошки в 4 халета. Обяснението на БАБХ е, че било възможно да има бъдещ проблем, както КЕВР вдига с 23% цената на топлата вода и парното от 1 юли, защото можело от 1 октомври или още по-вероятно от 1 януари догодина да се била вдигнела цената на руския газ.
Всъщност истината е прозрачна: пазарът се сви много, износът катастрофира, Градус се бори да остане сам играч на пазара на птиче месо в България и властта усърдно му помага.
Собствениците на Градус вече придобиха птицефермите на Христо Ковачки, сега удариха и фермата в Асеновград, която е най-голямата им конкуренция. Братя Ангелови вече имат птицеферми и в Ямбол, Чирпан, Хасково и Кортенски минерални бани, птицекланица и колбасарско производство в Стара Загора, фуражен завод в Нова Загора.


Препечатана публикация от 06.07.2020 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 боклуци и престъпници 08.05.2021 11:37

    По същият начин Кабинетът е разчиствал конкуренти години на ред не само с пилета, а и с овце, кози, свине..... Мафия, мафия, мафия. Строги и справедливи наказания

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния