Свързани новини

07.05.2021 13:47

Как Градус незаконно гледа норки, убива ги в газови камери и не плаща данъци с решаващото съдействие на НАП, БАБХ, МЗХГ, Прокуратурата и ТЕЦ на Ковачки?

Видян 11851 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Собственикът на Градус е собственик и на най-голямата ферма за норки в с. Маджерито, с капацитет за отглеждане и умъртвяване на животни.
Отглежданите там норки са от вида "американска норка", която не е разрешена от нашето законодателство и е инвазивен вид за Европа. В отговор на внесената от нас жалба към Министерството на земеделието и храните (МЗХ), което е издало разрешителното, ни отговарят че: "Предстои сформирането на работна група към МЗХ,която ЩЕ изготви проект за изменение и допълнение на Наредба 2/11.02.2009, с която ще се отстранят и някои неточности" - т.е американската норка да бъде разрешена за отглеждане, така че да не се допуска фермата за норки (на собствениците на Градус) да работи в противоречие на наредбата”, пише Гражданската инициатива за забрана добива на ценни кожи в България.
„Капацитетът на фермата в Маджерито е 128 хил. норки и обикновено е почти запълнен. Затварянето в клетка с площ 0.23 кв. метра му причинява сериозни физиологични и поведенчески разстройства.
Животните не намират облекчение и в смъртта. Те се умъртвяват по мъчителен начин – в портативни газови камери, в които се тъпчат по много животни наведнъж и газът се подава бавно. Убийството става пред очите на останалите животни.


Проверки като за свои хора



Как институциите позволяват всичко това? Отговорната агенция – БАБХ (б.р. миналия петък тя изкла ¼ млн. птици на основния конкурент на Градус по подозрение ) – не просто позволява, но твърди, че във фермите за норки в България се спазват изискванията за хуманно отношение към животните. С поразителна за


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Кака Милка 08.05.2021 13:31

    Как могат да съществуват такива жестоки твари,които така безжалостно изтезават невините животинки, норките? Не заслужават думата'хора'. Това е изключителна безчовечност. Нали ужким, облеклата от естествена кожа са забранени??? Кой ли луд им купува кожите от норки??? Само ако знае, на какво са подлагани тези норки, дали дрехата от тях, която ще облече ще му донесе нещо добро? Все си мисля,че българин с такова сърце от камък няма..... И всичко е заради тия проклети пари! Срам и позор. А и ЕС знаят, но се правят на ударени с мокар парцал.Бриджит Бардо дали знае за тези издевателства върху животни? Да дойде в България и да види какво става тука. Този скандал излезе от страната и се знае и в Европа и никой не предприема никакви мерки?!? И на властта изобщо не им пука. Пратят им по една "евтина" плей-подметка за 5,000 лв. и се правят на слепи и глухи ?!? Значи и те са на нивото на норкаджийте.И народа чака някой да го управлява с достойнство и честност.Егати резила! Но Господ Бог гледа.....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще