Свързани новини

07.05.2021 11:37

Преизчислението на пенсиите остава за следващ парламент

Видян 2438 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Преизчислението на пенсиите, прието с голямо мнозинство на първо четене в сряда, остава за следващ парламент. Това вече е окончателно ясно, след като БСП не успя да убеди останалите депутати да погазят всички процедурни правила и да гласуват ключовите текстове директно на второ четене в пленарна зала днес, съобщава Сега. Решението бе взето на продължило 45 минути заседание на председателски съвет, след като пререканията в зала отново стигнаха ръба на истерията.

"Очакванията няма да бъдат изпълнени, остава да се надяваме решенията на този парламент ще намерят израз веднага в началото на следващия парламент", обяви след председателския съвет Кристиан Вигенин. Той допълни, че при това положение БСП се съгласява дневният ред да продължи по първоначалния план.

От самото начало бе известно, че в краткото си съществуване 45-ото Народно събрание не може да приеме решение за такава фундаментална промяна в бюджета на пенсионната система по средата на годината. Въпреки това БСП успя да вкара законпроекта си - добре известен от няколко неуспешни опита да бъде приет в предишното НС, в дневния ред на заседанието в сряда. На него, след като над два часа си разменяха обвинения в лицемерие и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Кака Милка 07.05.2021 12:03

    С това си "благородно" решение, ГЕРБ,ДПС,ИТН и ДБ си "спечелиха" над 3,000,000 "сигурни" гласа на следващите избори. Защото пренебрегнатите за поредн път пенсионери си имат и гласуващи деца и внуци.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!