Свързани новини

05.05.2021 20:35

Бизнесмен с показания за висша корупция пред комисията на Мая, избухна мега скандал

Видян 11377 пъти | Коментари 3
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изключително тежки обвинения в корупция - директно към премиера в оставка Бойко Борисов, отправи крупен бизнесмен. Той е изпратил сигнал до депутатите в комисията по ревизия. Малко след това се яви лично пред членовете й. Скандалът се развихри, след като Маноил Манев от ГЕРБ спря изслушването, протестирайки, че не е бил извикан на заседанието, предаде Клуб Z. Това се оказа невярно - всички депутати, които участват в органа по ревизията са били известени за провеждането на заседанието.

Бизнесменът Светослав Илчовски - един от едрите земевладелци у нас твърди, че през 2019 г. е бил изнудван от собственика на фирма "Градус", който говорил от името на премиера Борисов. Бил е принуден да продава зърно на дружествата на "Градус" под пазарната цена. Освен това човекът бил лично поканен на срещи с министър-председателя в бившата резиденция на Тодор Живков в подножието на Витоша - Студена. По време на срещите им премиерът му показвал клип "какво се случва с бизнесмени, които не са им подчинени."


ВИЖ ВИДЕО ТУК!

Думите му обаче, засега, не са подкрепени от никакви доказателства, което бе предотвратено и от врявата, която вдигнаха, също както правят в пленарната зала депутати от ГЕРБ, някои от които всъщност нямат никакво отношение към комисията, а други отказали да присъстват на нейното заседание. Те връхлетяха още след първите думи на бизнесмена и започнаха своето шоу.

    "На този клип се виждаше как издевателстват над Миню Стайков в ареста", пише в сигнала. "Тогава се опитаха да ме принудят за двойно по-ниска цена с думите "какъв си ти да не си плащаш на държавата." Отказах им. Последва обаждане от министър Петя Аврамова с предупреждение да спра да купувам земя и със заплахата "ще те дам на нашите прокурори".

Малко по-късно, твърди бизнесменът, било скалъпено обвинение срещу него пред районен съд Стара Загора за убийство срещу същия Иван Ангелов, което по думите му никога не се е случвало. Илчовски твърди, че е бил принуден да продаде фирмата си.

След това той се яви лично пред комисията и разказа още по-потресаващи неща.

Например - твърди, че известната "Мата Хари" , която Борисов обяви, че е спретнала компромата с кюлчетата злато и парите в спалнята на премиера, била известна плеймейтка, на която било платено 5000 лв., за да "обслужи" премиера.

    "Аз съм мъжкар и това момиче ми разказа, че 5000 лв. ѝ дали да обслужи премиера, а тя снимала кюлчетата", заяви Илчовски.

А самите кюлчета били дадени на премиера като подарък за негов рожден ден от същия собственик на "Градус", чиято продукция е толкова ценна за кабинета, че се изнася направо с правителствения самолет, като в сделката, прочула се с взетите насреща фурми, които така и не вкусихме. Но дал и  известен минен бос на име Цоло (явно Вутов, също фаворит на ГЕРБ в поръчки). Единият дал малко кюлче, другият - по-голямо, та се наложило Градуса, за когото сме ви разказвали как нарочно купи парцела на боянската улица Секвоя, за да бъде най-близък комшия на премиера в оставка, да наддаде с още по-голямо.

    "Иване, толкова ли ти се откъсна от сърцето - я гледай Цоло какво ми е донесъл", казал Борисов. И така - едно малко и две големи - Пилето допълва още едно кюлче - подарък за премиера.

Бизнесменът обяви, че има клипове и документи, които доказвали твърденията му, но щял да ги изпрати по-късно на комисията.

Докато говореше, изведнъж в залата нахлу депутатът от ГЕРБ Маноил Манев, който вдигна бесен скандал. Той обяви, че не е бил поканен, че заседанието е било скрито от ГЕРБ и че това е фалшив свидетел.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 европейска потрес 06.05.2021 14:20

    Една нискоразрядна улична мутра няма как да си промени нито мисленето, нито методите, нито схемите. Не стига това, ами се е усъвършенствал като извратен садист и рекетьор, удовлетворяващ естествените си потребности със скъпоплатени проститутки!!!Кой ще му вземе откраднатите от народа му стотици милиарди?!

  • 002 Николай Бареков 06.05.2021 12:17

    Странно защо не бях уведомен, да не говорим – и поканен за изслушване в комисията по ревизия. Все пак първите сигнали са мои. А дясната ръка на Мая Манолова депутатът Румен Йончев беше направен депутат през 2014 от избирателите на моята партия ББЦ и ни продаде като стана слуга на Борисов и ортак на олигарха Ковачки! Мая Манолова знае ли, че „Иван Градуса“ от разказа на свидетелстващия агромилионер г-н Светослав Илчовски е изключително близък освен до премиера в оставка Борисов и до нейния приближен депутат от „Мутрите вън“ Румен Йончев. Затова ще свидетелствам лично, ако утре бъда поканен на последното заседание на Комисията. Също така съм готов да дам показания и по моите сигнали за корупция във ведомството на Красимир Каракачанов и правосъдното министерство. Сигналите, които депозирах в комисията, са първи по време още от първата минута на първия и работен ден и се отнасят за кражби в размер на стотици милиони. Защо не съм поканен за изслушване в комисията от Манолова? Защо ми е отказан достъп до сградата на Парламента в качеството ми на разследващ журналист, коментатор и представител на неудобната за всяка власт авторитетна медия Афера.bg? Кой плаща на Манолова и нейните депутати да действат избирателно коя корупция да борят и да си правят пиар? Взимат ли пари от олигарси Манолова и нейните приближени депутати? Рекетират ли за пари в куфарчета едри бизнесмени посредством държавните органи? В конфликт на интереси ли са Манолова, Р. Йончев и други от нейната сенчеста свита?

  • 001 Валентин Иванов-Кардамски 06.05.2021 12:05

    Нямам никакво съмнение в истинността в думите на Илчовски, заради истеричната и агресивна реакция на депутатите от ГЕРБ. Целта им не беше да защитят Борисов, а да заглушат бизнесмена на всяка цена. В разказа му има зловещи разкрития и те не се отнасят само за “Мата Хари”. Много по-ужасяващо е, че министерствата в България са на подчинение на волята на мутри, облекли се в сака на бизнесмени; че републиката е разпарчетосана на феодални губернии; че премиерът назидава подчинение с видеа съдържащи насилие над бизнесмени в затворите и пр.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!