Свързани новини

05.05.2021 09:24

Съпругът на Захариева е проектант на подпорния хотел на Алепу

Видян 5853 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Архитектурното бюро “А и А Архитекти” на арх. Ангел Захариев, съпруг на външния министър в оставка Екатерина Захариева, е главен проектант на скандалния строеж в Алепу, за който властите упорито твърдят, че е подпорна стена за свлачище, а всъщност има всички характеристики на хотел, разкри Биволь.


Хотелът се строи от близката до властта фирма “Главболгарстрой”, с която архитект Захариев има дългогодишно партньорство. Това не е първият им общ проект, който предизвиква обществено брожение. Преди две години жители на Овча Купел протестираха срещу строежа на 19 етажен блок. Инвеститор в този жилищен блок отново е „Главболгарстрой“, както става ясно от сайта на самия проект – http://gtower.bg/. Проектът може да се види на сайта на архитектурното студио – http://aaa.bg/bg/projects/details/g-tower


Архитектурното бюро на Захариев е проектирало също офис кулата и гигантския блок, който “Минстрой” на Николай Вълканов планира да строи до метростанция “Г. М. Димитров”. Проектът може да бъде видян в сайта на “А и А”. Вълканов е известен с връзките си с Мултигруп и топлите си отношения с Ахмед Доган, на когото даде милионен хонорар за хидрогеоложки консултации.


В района на Созопол “А и А” са проектанти на курортното  селище “Аклади”.


От офиса на “А и А Архитекти” не отговориха на запитванията на Биволъ за по-подробна информация за проекта.


На въпроса дали Екатерина Захариева е информирана, че нейният съпруг е автор на скандалния проект в “Алепу”, от пресслужбата на МВнР отговориха със следното становище:


“Работата на г-жа Захариева няма нищо общо с работата на нейния съпруг и тя никога не е използвала служебното си положение във връзка с негови проекти.”


Необяснимата слепота на ДНСК и местните власти за безобразието в Алепу обаче навежда на други мисли – за чадър отвисоко над инвестиционните намерения и тяхната реализация.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 АкАдемик по антропологика на политикономиката на Земното Кълбо 05.05.2021 10:51

    Май тоя, дето не лъже, само когато нанка, тоя път ще излезе прав. За това, дето каза,че това не било хотел, а по-скоро къщичка за птици.Натам вървят нещата.Сега като замразят проекта "Потпорната стена", щото трябва да си пълен абдал,за да продължаваш да строиш в тази тотална криза в туризма, и гларусите наистина ще започнат да си гнездят там. И тоя ,дето не лъже, само докато нанка, ще излезе за пръв път абсолютно прав!

  • 001 иВан Гог-ов 05.05.2021 10:40

    Извиньйете къйде мога да си направя резервация за Хотел "Подпорната Стена" за семейство с две деца за две семици за Август? Цената ни е от значенйие. Че както се очертва тоз сезьон май на всякъйе ще бъде фрашкано и много заето и да не изпуща шанса да сползваме тоз фантастически страхотйен хотйел "Подпорната Стена" ? Благодарско , предварително!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни