Свързани новини

04.05.2021 20:20

Не съм мафиотски бос или вносител на машини за гласуване: Дарителят на ДБ Иван Тодоров

Видян 1597 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Ден след започналия конфликт между ГЕРБ и обединението "Демократична България" по темата за партийните дарения и евентуалната им връзка с доставката на машините за гласуване, гражданинът, чието име стана повод за два поредни брифинга на ГЕРБ в празничен ден, публикува позиция по темата, предаде banker.bg.

Скандалът започна със сутрешния брифинг на най-голямата партия в 45-ия парламент, когато премиерът в оставка и лидер на формацията Бойко Борисов се изказа по темата за приетото от депутатите изцяло машинно гласуване. "Тази фирма е дарител на "Да, България". Четете кой е дарителят, на кого дарява и защо се пробутва. То си пише – дарител", каза той. Машините се доставят от фирмата "Сиела Норма“ , свързана с адв. Иван Тодоров, но името му не беше споменато от Борисов.

Депутатът от парламентарната група на "Демократична България" Ивайло Мирчев нарече това изказване "лъжа". Последва втори брифинг на управляващите в оставка в рамките на по-малко от 12 часа. На нея председателят на младежката организация на ГЕРБ и депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС Георг Георгиев показа справка, на която, по думите му се вижда, че лице на име Иван Тодоров е дарило 100 лв. на "Да, България" през 2019 г.

Мирчев излезе с нова публикация в социалните мрежи, като посочи, че адв. Тодоров е роден през 1958 г., а дарителят Тодоров – през 1990 г.

Днес младият компютърен специалист публикува във Фейсбук позиция по случая: "По стечение на обстоятелствата съм се сдобил с доста неоригинално име. Често получавам имейли по погрешка, а при нови регистрации потребителското име е винаги заето. Бъркаха ме с мафиотски бос с медицински прякор, бъркаха ме с бял хакер, обвинен в тероризъм, а наскоро и с вносител на машини за гласуване, търсещ да си осигури лоби срещу 100лв. За съжаление или за щастие, не съм нито един от горните, а просто човек, който вярва, че част от полученото трябва да се връща в полза на обществото. Затова понякога подкрепям със скромни суми идеи или каузи, в които откривам смисъл. Демократична България е една такава кауза, която, според банковото ми извлечение, на 20.09.2019 в 10:23ч съм подкрепил със 100лв. Вчера разпечатка с този превод беше размахана на брифинг на ПП ГЕРБ с цел създаване на фалшиви новини, скрояване на компромат и евтина пропаганда в стила на близките до тях кафяви медии. Уважаеми дами и господа от Политическа Партия ГЕРБ в парламента, в телевизора, в джипката, в хола в Банкя или някъде другаде. Жалко е, че във вашия свят даренията и публичното финансиране винаги са свързани с корупция. Нелепи сте! Време е да си ходите!"


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 04.05.2021 22:07

    НЕ ДА СА ХОДЯТ, А ДА ХОДЯТ В ЗАТВОРА!!!ТАМ Е МЯСТОТО НА ЦЯЛАТА БАНДА ГРОБ!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец