Свързани новини

04.05.2021 09:25

Над 60% от хотелите няма да отварят и лятото

Видян 4281 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Труден туристически сезон тази година очаква председателят на Асоциацията на собствениците в туризма Георги Николчев, предаде БНР.


Той е един от хотелиерите, който подобно на 70 на сто от колегите си в Слънчев бряг няма да възобнови работата на хотела си:


"Този сезон няма да отварям хотела, тъй като има абсолютна несигурност за гостите, които ще идват от чужбина. Голяма част от големите хотели по морето няма да отворят - някъде около 60 до 70 процента от тях", каза Георги Николчев.


Според него "трябва да се вземат много бързи мерки от правителството за договаряне с основните ни туристически клиенти, които са от Великобритания, Германия, Русия, Полша. Все още няма разработена единна регламентация на Европейския съюз за туристите, които ще движат в рамките на ЕС. Подобна регламентация се очаква евентуално в края на май или в края на юни, когато обаче вече е много късно за записвания".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 05.05.2021 10:14

    Ама миналата година цялата сган хотелиери едно "благодаря" на българите не казаха. А сега пак мрънкат за английски пияници, немски бабички и руски наивници. Е, духайте супата, собствениците, и без това черноморието го направихте на ГЪЗ. Миналата година лайноядците от ГЕРБ направиха всичко възможно да пречат колкото се може повече на българите, отишли в Турция или Гърция на почивка. Е, не успяха, но пък гърците - лоши или добри, в края на сезона официално благодариха на българите, че са спасили сезона. Познайте от 3 пъти къде ще отидат тези хора тази година, особено пък като ги няма дебилите от ГЕРБ да правят проблеми?

  • 003 Ънриъл Естейт Прапарати, Трън Сити 05.05.2021 07:27

    Спешно изкупувам хотели по цялото черноморие.Давам топ цени.За нови, до 5 годишни сгради даваме до 8/9 лв. на кв/м. За хотели с над 500 стаи направо токтан, по 75,000 лв.на хотел.За соц. строителство ,до 6 лв. на кв./м. макс.

  • 002 Кака Милка 05.05.2021 07:16

    Аз само да попитам.Дали щебъде удобно и да ни разрешат "началниците" от парла-мента само да си заплатим съответните суми за едноседмична или двуседмична почивка в 5 звезден хотел, без да я ползваме? За да подпомогнем по някакъв начин на закъсалите крайно нуждаещите се едри собственици на огромните хотели? Ние обикновенните граждани. покрай тези карантини събрахме толкова много излишни спеставания, че вече се чудим какво да гоправим.

  • 001 Един интеЛЕГЕНт от шоплъка 04.05.2021 11:56

    Да разбираме ли, че и тази година ние,цялото населението на България отново няма да получим никакви дивиденти,каквито редовно "получвахме" до 2019 г. от "нашия" черноморски туризъм и от "нашите" родни хотели по черноморието?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

телец