Свързани новини

01.05.2021 15:22

Надявам се, че БСП ще опитат да съставят кабинет на демократичната алтернатива: Радев

Видян 2368 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По време на визита днес в Първомай по случай празника на града президентът Румен Радев коментира пред журналисти дали според него БСП ще успее да състави правителство, след като получи мандат за това на 5 май:


„Трябва да решат как точно ще процедират. Но аз се надявам, че българските социалисти ще оползотворят тази възможност в опит да съставят кабинет на демократичната алтернатива заедно с другите партии, които изразяват очакванията на хората за промяна. Мисля, че това го очакват и избирателите в ляво, и всички демократи“.


Радев изтъкна още, че днес е важен ден за БСП и всичко ще се реши предстоящата седмица:


„Конституционната отговорност на президента е да назначи служебно правителство, ако партиите в парламента не успеят да създадат редовно правителство. Знаете, че днес е важен ден за БСП, която съвсем заслужено получи третия мандат. Днес трябва да решат как точно ще процедират, чакаме развоя“.


На въпрос защо е публикувал толкова бързо промените в Изборния кодекс, обнародвани днес в Държавен вестник, Радев отговори:


„Взех това решение, защото честните избори са приоритет, защото правителството на Борисов твърде дълго бавеше машинното гласуване, твърде дълго пречеше на българите в чужбина да гласуват, твърде дълго бяхме европейски рекордьор по недействителни бюлетини, няма основание да се бавят промените...Доживяхме ГЕРБ да призовава президента Радев да наложи вето“.


Държавният глава коментира и една от приетите от парламента промени в ИК - тази за намаляването и промяна на състава на ЦИК:


„Вие какво искате - бавене и хаос, или организация?! При положение, че отидем към служебно правителство няма да мислим какво да правим. При това положение трябва да се направи всичко възможно сега, така че в случай, че имаме нова ЦИК, тя да встъпи в своята роля още с разпускането на НС. Инсинуациите, че президентът избира ЦИК и придобива някакви права, над нея са евтина пропаганда“.


Очаква се днес следобед ръководството на БСП да вземе решение относно мандата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 01.05.2021 20:18

    По заповед на САЩ, триморецът Радев подкрепя Слави, Шиши и ДПС: http://skandalno.net/%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%b2-%d1%83%d0%b4%d1%80%d1%8f%d1%88%d0%b5-%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%b1-%d0%bd%d0%be-%d0%bc%d1%8a%d0%bb%d1%87%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%b8-%d1%8f%d0%b2-186814/ Явор Дачков

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей