Свързани новини

01.05.2021 15:22

Надявам се, че БСП ще опитат да съставят кабинет на демократичната алтернатива: Радев

Видян 2365 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По време на визита днес в Първомай по случай празника на града президентът Румен Радев коментира пред журналисти дали според него БСП ще успее да състави правителство, след като получи мандат за това на 5 май:


„Трябва да решат как точно ще процедират. Но аз се надявам, че българските социалисти ще оползотворят тази възможност в опит да съставят кабинет на демократичната алтернатива заедно с другите партии, които изразяват очакванията на хората за промяна. Мисля, че това го очакват и избирателите в ляво, и всички демократи“.


Радев изтъкна още, че днес е важен ден за БСП и всичко ще се реши предстоящата седмица:


„Конституционната отговорност на президента е да назначи служебно правителство, ако партиите в парламента не успеят да създадат редовно правителство. Знаете, че днес е важен ден за БСП, която съвсем заслужено получи третия мандат. Днес трябва да решат как точно ще процедират, чакаме развоя“.


На въпрос защо е публикувал толкова бързо промените в Изборния кодекс, обнародвани днес в Държавен вестник, Радев отговори:


„Взех това решение, защото честните избори са приоритет, защото правителството на Борисов твърде дълго бавеше машинното гласуване, твърде дълго пречеше на българите в чужбина да гласуват, твърде дълго бяхме европейски рекордьор по недействителни бюлетини, няма основание да се бавят промените...Доживяхме ГЕРБ да призовава президента Радев да наложи вето“.


Държавният глава коментира и една от приетите от парламента промени в ИК - тази за намаляването и промяна на състава на ЦИК:


„Вие какво искате - бавене и хаос, или организация?! При положение, че отидем към служебно правителство няма да мислим какво да правим. При това положение трябва да се направи всичко възможно сега, така че в случай, че имаме нова ЦИК, тя да встъпи в своята роля още с разпускането на НС. Инсинуациите, че президентът избира ЦИК и придобива някакви права, над нея са евтина пропаганда“.


Очаква се днес следобед ръководството на БСП да вземе решение относно мандата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 01.05.2021 20:18

    По заповед на САЩ, триморецът Радев подкрепя Слави, Шиши и ДПС: http://skandalno.net/%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%b2-%d1%83%d0%b4%d1%80%d1%8f%d1%88%d0%b5-%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%b1-%d0%bd%d0%be-%d0%bc%d1%8a%d0%bb%d1%87%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%b8-%d1%8f%d0%b2-186814/ Явор Дачков

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв